Anden startposition og en fjerdeplads i mål var resultatet for den eneste udfordrer til VM-titlen – ud over Rubens Barrichello. En drive-through-straf for at overskride fartgrænsen i pitlane betød, at Vettels løb mod Hamilton om førstepladsen blev forpurret. Om løbet siger Vettel selv:

– Starten var ikke så god fra den beskidte side af banen, men det var et ganske godt race for mig, indtil vi fik den drive-through. Der er lidt spørgsmålstegn omkring hvorfor jeg fik straffen, for jeg havde ikke nogen grund til at pushe på det tidspunkt. Vi vidste, at vi ikke kunne passere Lewis i pitstoppet, for han blev ude længere, så jeg var overrasket over at få meddelelsen over radioen, siger Vettel.

-Med hensyn til mesterskabet, så viser historien mange forskellige eksempler på, hvordan det kan slutte. Til de næste løb er vores tilgang simpel: Vi vil forsøge at få pole og vinde, så det er ret ligetil, siger den unge tysker, der ser frem til løbet i Japan.

– Suzuka er den bedste bane i verden. Jeg kørte de to timers fredagstræning i 2006. Den første time var våd, hvilket var ret skræmmende, da jeg ikke vidste, hvordan banen drejede. Jeg ser frem til at køre her, da det er en af de allermest udfordrende baner med masser af højhastighedskurver. Det er en fornøjelse, og jeg tror, den vil passe til vores bil, siger Vettel.

Foto: Clive Mason/Getty Images