Fra pole position til en sjetteplads. Kinas Grand Prix gik på ingen måde som spået for Red Bull Racings lynhurtige tysker, der har været urørlig i kvalifikationerne hidtil.

I Kinas Grand Prix var Red Bull-kørerne dog ude af deres vante element, da det våde føre i Shanghai ikke var godt for RBR6-raceren.

– Det var et svært race. Der var en overhaling på næsten hver anden omgang. Jeg mistede en del tid i det første pitstop, men vi kæmpede os tilbage og sluttede løbet på sjettepladsen. Det var ret kaotisk, synes jeg, og at tage sjettepladsen kan være ret vigtigt, siger Sebastian Vettel, som dog finder trøst i de point, han trods alt reddede med hjem.

– Vi kæmpede en del med bilen under nogle af de betingelser. Den var ok, når vi kørte i fri luft, vores pace var ok, men det er meget on/off i sådan et vejr. Det er en kamp bare at holde din position. Jeg måtte kæmpe med Lewis i pitlane. Ved stoppet var jeg foran. Jeg ved ikke, hvorfor han trak til venstre og ville ramme mig. Jeg håbede bare, at jeg ikke fik en punktering. Jeg forstår virkelig ikke, hvorfor han gjorde det, da jeg var lidt foran ham og havde fordelen uanset hvad, siger Vettel.

Hamilton har selv forklaret, at hjulene spandt på de malede streger i pitlane, hvilket bragte bilen ud af kurs.

Foto: Mark Thompson/Getty Images