Fire sejre, fire pole positioner og tre hurtigste omgange. Toer i mesterskabet efter vinder Jenson Button var resultatet for Sebastian Vettel i sin første sæson for Red Bull Racing – og blot sin anden sæson i Formel 1. Racemag bringer her den unge tyskers tanker om sæsonen, hvor han for alvor sprang ind på F1-scenen.

Q: Hvordan var din sæson?

Sebastian Vettel: Når du ser tilbage, var det en rigtig god sæson for os, og bilen ser ud til at være blevet bedre og bedre helt indtil slutningen af sæsonen – det var den bedste sæson, teamet og jeg nogensinde har haft. Jeg er sikker på, at vi vil bygge videre på det. Vi har tid nok i vinteren til at se tilbage og angribe igen næste år.

Q: Var du tilfreds med din præstation i år?

Sebastian Vettel: Som sportsmand er du skuffet, fordi du ikke kan lide at være toer eller treer, hvis du har som mål at vinde. Men for holdet var det stadig en stor sæson og gjorde det godt. Og man kan sige, deres præstation var fremragende i år. Teamet er meget stolt af, hvad vi har opnået, og dette giver os alle muligheder for at angribe næste år igen.

Q: Hvordan vil du angribe næste sæson?

Sebastian Vettel: Full attack! Dette år var et vendepunkt, fordi teamet fik de allerbedste resultater, som vi kan bygge videre på til næste år. Næste år bliver reglerne ændret en smule, men alle er trygge og det ser godt ud. Alle arbejder på bilen, så vi har en bil, der kan vinde løb igen.

Q: Er der et bestemt øjeblik, du vil se tilbage på fra 2009?

Sebastian Vettel: Der var mange specielle øjeblikke. Sejrene i Kina, Silverstone og i Suzuka og Abu Dhabi. Jeg tror, dette er noget, du aldrig vil glemme. Overordnet havde vi nogle gode løb, desværre kom vi ikke altid i mål. Men sejrene var afgjort de bedste øjeblikke.

Q: Er Jenson en værdig verdensmester?

Sebastian Vettel: Han fortjener absolut at blive verdensmester. Han fik flest point i løbet af sæsonen, og et race før sæsonslut havde han titlen. Det er der ingen tvivl om. Så alt hvad jeg kan gøre, er at lykønske ham.

Q: Hvorfor tror du, at han og Brawn endte som vinderne, og du, Mark og Red Bull Racing ikke?

Sebastian Vettel: Der er ikke ét problem, der er mange små. Hvis du ser på løbene i år, kan du se, at på et tidspunkt var strategien ikke perfekt. Andre gange lavede vi fejl. Pitstoppene var ikke gode. Eller jeg har lavede fejl. Disse er stadig ting, som er en del af en læreproces. Vi er nødt til at analysere, hvad det var, til næste år, og så lære af det, så vi ikke laver samme fejl igen og gøre det bedre!

Foto: Clive Mason/Getty Images