Sebastian Vettel tog sin første sejr i 2013-sæsonen i Malaysias Grand Prix. Sammen med teamkammerat Mark Webber og Mercedes AMG Petronas’ Lewis Hamilton indtog tyskeren podiet efter årets andet grand prix.

Men der var ikke lutter smil på podiet. For trods forbud om teamordrer var det tydeligt for alle, at podiet nærmere burde have bestået af Mark Webber foran Vettel og Nico Rosberg.

Forud for de to episoder kort før mål var der aftaler i Red Bull-lejren, om at placeringerne efter sidste pitstop skulle holdes. Sebastian Vettel pressede dog på hen mod slutningen, og i hård kamp med sin teamkammerat med let kontakt ved flere lejligheder, tog Vettel på friskere dæk føringen og dermed sejren – og brød således aftalen med teamet og teamkammeraten.

Bag dem var der også kamp mod to velkørende Mercedes AMG Petronas-teamkammerater, hvor Lewis Hamilton i den første halvdel af løbet var eneste reelle udfordrer til Mark Webber, der ramte første pitstop rigtigt – fra intermediates til slicks – og ellers så stærk ud hele vejen. Hamilton mistede dog noget i sidste halvdel af løbet, hvor han blev bedt om at spare materiellet og begrænse brændsstofforbruget. Det var vand på Nico Rosbergs mølle, der følte han havde farten til at udfordre Red Bull-kørerne et par sekunder længere foran – men fik besked over radioen på at holde sig bag Hamilton.

Således endte GP’et med et noget kunstigt resultat og ikke udpræget tilfredshed på podiet.

Fraværende på podiet var Fernando Alonso og seneste vinder Kimi Räikkönen. Alonso mistede i kamp med Vettel på første omgang frontvingen, der kollapsede ned ad langsiden, så spanieren var passager i sin Ferrari og endte i gruset.

Kimi Räikkönen og Lotus F1 Team havde det svært især i den våde start på løbet, og Romain Grosjean udnyttede bedre teamets trestops-strategi og kørte sig i mål som sekser, lige foran teamkammerat Räikkönen. Felipe Massa tog femtepladsen efter de to Red Bull og Mercedes.

Jenson Button udgik kort før mål, men løbet så ellers godt ud for briten, der længe lå femmer, lige efter de fire podieudfordrere. Ved det sidste pitstop gav venstre forhjul dog problemer, og briten måtte skubbes tilbage i pitbåsen. Det kostede masser af tid, og teamet trak Button ud for at skåne materiellet.

Nico Hülkenberg kørte et modent løb og tog ottendepladsen foran en igen noget anonym Sergio Perez, mens Jean-Eric Vergne sikrede den sidste pointplacering til Toro Rosso.

Med løbets resultater går Vettel i føring af VM foran Kimi Räikkönen og Mark Webber.

Resultatet af Malaysias Grand Prix 2013:

Kører team
1 Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault 56 omgange
2 Mark Webber Red Bull Racing-Renault +4.2 sek.
3 Lewis Hamilton Mercedes +12.1 sek.
4 Nico Rosberg Mercedes +12.6 sek.
5 Felipe Massa Ferrari +25.6 sek.
6 Romain Grosjean Lotus-Renault +35.5 sek.
7 Kimi Räikkönen Lotus-Renault +48.4 sek.
8 Nico Hulkenberg Sauber-Ferrari +53.0 sek.
9 Sergio Perez McLaren-Mercedes +72.3 sek.
10 Jean-Eric Vergne STR-Ferrari +87.1 sek.
11 Valtteri Bottas Williams-Renault +88.6 sek.
12 Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari +1 omg
13 Jules Bianchi Marussia-Cosworth +1 omg
14 Charles Pic Caterham-Renault +1 omg
15 Giedo van der Garde Caterham-Renault +1 omg
16 Max Chilton Marussia-Cosworth +2 omg
17 Jenson Button McLaren-Mercedes +3 omg
18 Daniel Ricciardo STR-Ferrari +5 omg
Udg Pastor Maldonado Williams-Renault +11 omg
Udg Adrian Sutil Force India-Mercedes +29 omg
Udg Paul di Resta Force India-Mercedes +34 omg
Udg Fernando Alonso Ferrari +55 omg