Sebastian Vettel var først over stregen i det europæiske grand prix og får oprejsning. Tyskeren tog dermed første stik i den tysk-britiske dyst, der gentages søndag aften i VM i fodbold.

Vettel kørte sikkert fra sin pole position og var kun i starten for alvor presset af en lynstartende Lewis Hamilton. Trods kortvarig berøring de to imellem i første sving var der ingen slinger i valsen denne gang for tyskeren, der har været plaget af uheld og egne dumheder.

Vettel tager sejren foran netop Lewis Hamilton, der ellers måtte indkassere en drive through-straf for at have overhalet safetycaren. Hamilton fik straffen midtvejs i løbet, men kunne nå at lægge pres på og øge afstanden til Kamui Kobayashi og Jenson Button bag sig. Hamilton kunne tage straffen og komme ud foran de to.

Hele miséren startede efter 8. omgang, hvor Webber blev luftbåren og ramte dækbarrieren med voldsom kraft (se separat historie). Ulykken fik safetycar på banen, hvor flere kørere og teams brillerede med taktiske genistreger – og hvor andre blev gjort grundigt til grin.

Ferrari, Fernando Alonso, Felipe Massa, Mercedes GP og Michael Schumacher blev især udstillet. Ferrari lå før uheldet 3. og 4., mens Schumacher havde kørt sig frem til en 11. plads. Begge Ferrari gå i pit samtidigt, hvilket koster masser af tid. Alonso ligger tier efter pitstoprunden, mens Massa er kørt ud af løbet på en håbløs 17. plads.

Kamui Kobayashi og Michael Schumacher satser øjesynligt, men hvor japaneren bliver ude kører Schumacher i pit – stadig under safetycar, men mens resten af feltet har været inde, ryger tyskeren baglæns i rækkerne – og endnu værre, da pitexiten er lukket og tyskeren må lade hele feltet gå forbi.

Helt hen mod slutningen af løbet går Kamui Kobayashi i pit og kommer ud lige bag Fernando Alonso, der kæmper med Sebastien Buemi om syvendepladsen. På friske dæk udnytter Kobayashi en fejl fra hjemmebanehelten Alonso og snupper ottendepladsen, og på allersidste omgang og i sidste sving, bremser japaneren sent, sent og tager syvendepladsen for Sauber-teamet, der med de la Rosas 10. plads har to biler i pointene.

Rubens Barrichello kører et flot løb til en fjerdeplads for Williams-teamet foran Robert Kubica og Adrian Sutil på sjettepladsen.

Resultaterne fra Europas Grand Prix 2010:

Pos   Kører Team    
1   Sebastian Vettel RBR-Renault   57 omgange
2   Lewis Hamilton McLaren-Mercedes   +5.0 sek.
3   Jenson Button McLaren-Mercedes   +7.6 sek.
4   Rubens Barrichello Williams-Cosworth   +20.6 sek.
5   Robert Kubica Renault   +22.1 sek.
6   Adrian Sutil Force India-Mercedes   +25.1 sek.
7   Kamui Kobayashi BMW Sauber-Ferrari   +30.9 sek.
8   Sebastien Buemi STR-Ferrari   +31.2 sek.
9   Fernando Alonso Ferrari   +32.8 sek.
10   Pedro de la Rosa BMW Sauber-Ferrari   +42.4 sek.
11   Vitaly Petrov Renault   +43.2 sek.
12   Nico Rosberg Mercedes GP   +44.3 sek.
13   Vitantonio Liuzzi Force India-Mercedes   +45.8 sek.
14   Felipe Massa Ferrari   +46.6 sek.
15   Jaime Alguersuari STR-Ferrari   +48.2 sek.
16   Michael Schumacher Mercedes GP   +48.8 sek.
17   Lucas di Grassi Virgin-Cosworth   +1 omg.
18   Timo Glock Virgin-Cosworth   +2 omg.
19   Karun Chandhok HRT-Cosworth   +2 omg.
20   Bruno Senna HRT-Cosworth   +2 omg.
21   Jarno Trulli Lotus-Cosworth   +4 omg.
Udg.   Nico Hulkenberg Williams-Cosworth   +8 omg.
Udg.   Heikki Kovalainen Lotus-Cosworth    
Udg.   Mark Webber RBR-Renault    

Foto: Ker Robertson/Getty Images