Siden sidst

Frederik mester før tid

Med yderligere to sejre sikrede Frederik Vesti sig lørdag sejren i FIAs Regional Championship Europe. Den unge sydjyde har på fornem vis foreløbig sikret sig 12 løbssejre i indeværende år, og kan ikke hentes i sæsonens sidste runde.
Med sejren følger masser af points til den eftertragtede superlicens, og den fantastiske sæson har for alvor gjort Frederik til et varmt navn blandt unge og “up and coming” formeltalenter. Frederik Vesti har siden 2015 været indplaceret i DASU og Team Danmarks talentprojekt og er Team Danmark Eliteatlet.

Big in Japan!

Dansk bilsport markerede sig på fornemste vis i weekendens World Endurance Championship (WEC) afdeling på Fuji-banen i Japan.
DaneTraini Aston Martin med Nicki Thiim og Marco Sørensen vandt GT Pro-klassen, og på andenpladsen fulgte de regerende verdensmestre Michael Christensen/Kévin Estre (Porsche) der samtidig overtog føringen i den samlede stilling.
Også i GT Am-klassen er der dansk føring. Nicklas Nielsen og holdlammerater hos Ferrari Collard/Perrodo kom i mål på andenpladsen i løbet, og også de overtog den samlede føring i deres klasse. David Heinemeier Hansson og hans Porsche-hold blev nr.  seks.
Endelig fik High Class Racing med Anders Fjordbach og teamchef Peter Utoft årets bedste resultat med en fjerdeplads i LMP 2.

Malthe og Kasper mestre

Efter sæsonafslutningen på FDM Jyllandsringen kunne de danske mestre kåres. I DIF DM for Formel 4 sikrede Malthe Jakobsen sig med en enkelt sejr i weekendens løb det samlede mesterskab, foran Jonas Lindhart Nielsen og Mads Hoe.
Sejren i DTC gik til Kasper H. Jensen foran Ronnie Bremer. Løbet markerede samtidig afslutningen på DTC i Danmark.

Nascar-titel til dansker

Mens storebror Marco tog sig af sejren på Fuji, ville lillebror Lasse Sørensen ikke stå tilbage. På Zolder-banen i Belgien vandt Lasse sidste afdeling af Nascar Euro Series klasse Elite 2, og blev samtidig samlet vinder i denne kategori.

Øgaard på podiet i Ampfing

Sidste afdeling af Deutsche Kart Meisterschaft (DKM) blev en succes for Sebastian Øgaard, der sluttede på andenpladsen i weekendens anden finale for OK. Samlet sluttede sydjyden på syvendepladsen.
I OK Junior blev den danske mester Emil Tanggard bedste dansker, og sluttede sæsonen som nr. otte i den samlede stilling, lige foran Mathias Bjerre Jakobsen på niendepladsen.

 

Fotos: Frederik Vesti / Drew Gibson

 

Det sker

Japans Grand Prix

Det japanske Formel 1 Grand Prix afvikles den kommende weekend på berømte Suzuka. Kevin Magnussen og Haas F1 Team fik points i sidste løb i Rusland, hvor teamet havde fået mere styr på den genstridige VF 19-model, og Kevin har tidligere leveret fine indsatser på den krævende bane.

Petit Le Mans

Den amerikanske “nyklassiker” Petit Le Mans markerer igen i år sæsonafslutning i det amerikanske prototype- og GT mesterskab, WeatherTech Sportscar Championship.
Løbet køres over 10 timer på Road Atlanta i Georgia, og har deltagelse af Jan Magnussen i GT LME (Corvette), og Christina Nielsen i GTD (Acura).

For Jan Magnussen er det særlige, at løbet samtidig er hans sidste for Corvette Racing, som han har været en del af siden 2004. I den periode er det blevet til fire sejre på Le Mans og to amerikanske mesterskaber. Jan er samtidig regerende mester sammen med sin mangeårige makker Antonio Garcia. I dette års mesterskab indtager holdet tredjepladsen, og kan stadig vinde samlet hvis resultatet flasker sig.

Sæsonafslutning på Monza

På “Temple of Speed” i Monza afvikles den kommende weekend sæsonafslutning i flere klasser med dansk deltagelse.
I Euroformula Open skal Nicolai Kjærgaard følge op på de seneste gode resultater og sigter på en samlet top-5 placering i mesterskabet.

Det samme gælder Frederik Schandorff i GT Open, hvor det gælder den samlede sejr i Pro/Am klassen.
Både Nicolai og Frederik er Team Danmark Eliteatleter.

Årets mekaniker også på Monza

Vinderen af Dansk Metals Årets mekaniker er ligeledes på Monza. Jabbar Hassan fra Mercedes København skal som en del af præmien indgå i Yokohamas team på banen. Det sker i samarbejde med Yokohama Danmark og DASU.

 

 

Det sker i DASU-klubberne i denne uge

 

Oktober-løbet. MjT 6 7/10 Bjerringbro og Omegns Auto Sport
Torsdagsrally 10/10 Vejen og Omegns Motorklub
BM Præmieløb Lundsgårdsbanen 12/10 Bornholm Motor Sport
Flexlease.nu Padborg Park Finale Padborg Park 12-13/10 Motor Sport Sønderjylland
LUG 50 års Jubilæumsløb Københavns Gokart Bane 12-13/10 L.U.G.
Klubløb Grindsted Gokart Bane 12/10 Grindsted Go-kart Klub
Kart Cup Nord – Finaler Midtjysk Karting Bane 12/10 Midtjydsk Karting Klub
Anderup El Rally Christiansfeld 12/10 KDAK Sport Fyn
15th. Midnight Run 12/10 Dansk Historisk Motor Club