Det var nærmest som at se kvierne komme på græs for første gang, da DSK-felterne blev lukket ud på asfalten til første afdeling af Dansk Super Kart denne weekend i Rødby.

2020-sæsonen blev indstillet inden den var kommet i gang, og først sidst på året lykkedes det at samle kartingfelterne til DSK DM i Rødby.

Nu er 2021-sæson dog skudt i gang. Første afdeling – endda en dobbelt én af slagsen – blev kørt i solrige rammer på Rødby Karting Ring. Ud over de vanlige DSK-klasse Cadett Mini og Junior, OK Junior og OK samt KZ2, deltog også DASU Senior.

Selvom Cadett-klasserne lod noget tilbage at ønske, når det kommer til deltagerantallet, så leverede de ganske god underholdning på banen.

Lørdagens finale i Mini blev vundet af Marc Alexander Reistrup i tæt kamp med Matteis Stigsen og Sigurd Stubberup Frederichsen.

I Cadett Junior var det Scott Alexander Mouro, der vandt foran Romeo Haagh og Oliver Fodor Rasmussen. Søndag var det samme top 2, men med Magnus Lundstrøm på det nederste podietrin.

I OK Junior, der havde hele 25 deltagere i Rødby, var det Jonathan Weywadt, der sad på begivenhederne. Han vandt ikke bare finalen lørdag, men også søndag. Lørdag blev han sekunderet af August Therbo og  August Stensholm på podiet, mens det søndag var Anton Saugman Güllich der sluttede toer foran August Therbo.

OK-klassen var også velbesøgt, og her kunne Marius Kristiansen sikre sig finalesejr lørdag foran Rasmus Andersen og Emil Dybæk Scheef. Søndag var der flere mindre uheld i løbet, og her måtte lørdagens vinder bl.a. strække våben. I mål var Alexander Hartvig som etter foran Scheef og Victor Wolfsohn.

I DASU Senior-klassen kunne Emil Tanggaard sejre foran Alexander Müller og Patrick Steen Rasmussen. DASU Junior-klassen bød på det mindste felt med blot seks tilmeldte, men det holdt ikke deltagerne fra at levere noget af det mest underholdende race med flere føringsskift undervejs. Her vandt Frederik Kirkegaard foran Philip Lundsgaard og Oliver Ørndrup.

I klassen for gearkarts, KZ2, kunne den forsvarende DM-vinder Lasse Karlshøj vinde lørdag foran Mads Rathcke Thomsen og Isaac Jacobsson. Helt så nemt blev det ikke for Karlshøj søndag, der måtte trække sig fra præ-finalen efter et uheld foran ham, men det lykkedes alligevel at køre sig på tredjepladsen. I front førte Mads Rathcke Thomsen indtil få sving før mål, hvor det lykkedes Isaac Jacobsson at gå forbi og tage sejren.

Du kan se resultaterne fra alle heats ved DSK 1 2021 på Rødby Karting Ring her på Mylaps.

Du kan se mesterskabsstillingerne for Dansk Super Kart 2021 her.

Løbene bliver vist på SPORT-Live i løbet af de næste dage – se tv-programmet her.

Næste afdeling af Dansk Super Kart køres den 9.-11. juli på Vojens Gokart Bane.