Svær debut i 24H Series for Insight RacingDen nye Insight Racing Honda Civic TCR viste stor fart inden tekniske problemer kostede den videre deltagelse. Insight Racing fik i træningen og kvalifikationen vist god fart ved 24H Series-løbet på Paul Ricard, men materiellet holdt ikke hele vejen i løbet.

På startgridden blev massiv regn afløst af tæt tåge lige inden løbsstarten klokken 14.30 lørdag eftermiddag, og blev derfor startet under ekstra sikkerhedsprocedurer. Fra tredje startposition fik Martin Jensen en sikker start på løbet, og fulgte godt med de to forankørende, mens banen pludselig begyndte at tørre op og regndækkene blev slidt.

Efter en time kom Marcus Påverud bag rattet på en øjeblikkelig andenplads, og skrev samtidigt norsk motorsportshistorie. Den 16-årige Påverud blev nemlig seriens yngste kører, for ikke at tale om Norges suverænt yngste langdistancekører nogensinde. Påverud gjorde et fremragende stykke arbejde i sine første to timer i bilen, og kørte sig frem til føring i TCR-klassen.

Siden tog svenske Joakim Frid og senere den danske DTC-kører Frederik Schandorff over, og begge holdt bilen sikkert på banen i hurtige, stabile tider, selv om konkurrencen i TCR var hård hele vejen.

Desværre begyndte den krævende franske bane at sætte sit præg på bilen. Efter godt seks timer begyndte bilens drivlinje at vibrere kraftigt. Det viste sig at være forårsaget af en trækaksel, som på rekordtid blev skiftet. Bilen var fortsat hurtig, og en del af den tabte tid blev hentet, men omkring klokken 23.00 lørdag aften, godt otte timer inde i løbet, var det slut. Toppakningen gik i stykker, og Martin Jensen måtte parkere bilen.

“Alt i alt, så var det en god weekend for os. Vi vidste godt, at vi havde en stor opgave at løse her med en ny bil. Efter træningerne var vi konsekvent blandt de hurtigste, og vi har hele vejen vist, at vores Civic er en meget hurtig bil i denne klasse. Nu mangler vi lige den sidste stabilitet, og det skal vi løse i samarbejde med JAS Motorsport i den kommende tid”, forklarer holdejer Martin Jensen.

“Det var en god oplevelse at køre her. Desværre fik jeg ikke så mange omgange i bilen som håbet, men den var hurtig, og jeg er godt tilfreds med den ene tørn, jeg nåede at tage i løbet”, udtaler Frederik Schandorff.