Danmarkseliten i rally klar til Vestsjællands små veje

Når anden afdeling af det danske mesterskab i rally, Dansk Super Rally, afvikles lørdag og søndag på Vestsjælland bliver det ikke blot med eliten, men med mange unge talenter til start.

Favoritter er de regerende mestre Kenneth Madsen (33), Ruds Vedby, og Mette Felthaus (41), Horsens. De vandt første afdeling af mesterskabet i Tyskland og kommer til start i en firehjulstrukket Peugeot 208 R5 med over 300 hk.

Kenneth Madsens lillebror, den 28-årige Jacob Madsen fra Ruds Vedby regnes for Danmarks største talent de sidste 25 år. Han stiller op med 27-årige Line Nedergaard fra Fårvang i en forhjulstrukket Peugeot 208 Rally4 i den klasse, hvor mange af de unge talenter er samlet. De vandt klassesejr i første afdeling i Tyskland og er favoritter til at vinde igen.

De unge talenter rykker frem

I samme klasse møder man det store håb, 24-årige Oliver Saust fra Gevninge. Han stiller op sammen med 24-årige Peter Holm Rasmussen fra Kirke Hyllinge i en Opel Corsa Rally4. De er tæt på at have vinderspeeden, men har haft nogle afkørsler på vejen mod toppen. I Rally Vestsjælland håber de på deres endelige gennembrud.

I Dansk Automobil Sports Union har man noteret sig fremgangen for dansk rally:

”Rallysporten udvikler sig fint, og vi har mange unge talenter på vej frem lige for tiden,” siger formanden for Rallyudvalget, Kenneth Svendsen, Stoholm. Han peger specielt på to mandskaber.

Den 22-årige lægestuderende Lasse Karlshøj fra Ejby ved Køge stiller op sammen med den 18-årige gymnasieelev Isabell Kvick fra Maribo i en Opel ADAM. Lasse Karlshøj er femdobbelt danmarksmester i karting, men er nu i gang med sin rallykarriere. 

”Vi går og venter på en hurtigere bil, så vi er simpelt hen bare med for at samle point og bygge fremtiden op,” siger Lasse Karlshøj. 

Publikum kan se deltagerne køre stærkt

Den 21-årige mekanikerlærling Jacob Egholm fra Skibby stiller op sammen med den erfarne codriver, shipping advisor Sarah Haulrik (34) fra Fredericia i en Renault Clio Rally 5.

”Vi havde dækproblemer og en afkørsel i det første løb i Tyskland, men blev dog nr. 3 i klassen. Så vi fik point, og i denne weekend skal vi have flere,” mener Jacob Egholm. 

Kenneth Svendsen fra Dansk Automobil Sports Union peger på, at der er masser af muligheder for at se deltagerne give den gas på de små afspærrede landeveje.

”Rally Vestsjælland indeholder 16 hastighedsprøver, og publikum er velkomne på dem alle,” betoner han.

Tidsplan over hastighedsprøver – her kan man se deltagerne køre stærkt i Rally Vestsjælland:

Publikum skal ubetinget følge prøvemandskabets anvisninger af hensyn til sikkerheden og må ikke betræde markerne.

Lørdag den 27. maj

Start fra Bilcenter Peer Glad, Slagelsevej 88 i Kalundborg kl. 17.00

SS 1 Vollerup Kalundborg 1 Kl. 17:16

SS 2 Favrbo 1 Kl. 18:01

SS 3 Kelleklinte 1 Kl. 18:37

Servicepause Sydhavnsvej 9 i Kalundborg kl. 19.15

SS 4 Vollerup Kalundborg 2 Kl. 20:20

SS 5 Favrbo 2 Kl. 21:05

SS 6 Kelleklinte 2 Kl. 21:41

Søndag den 28. maj

Re-start fra Torvet i Sorø kl. 08.00

SS 7 Fjenneslev 1 Kl. 08:22

SS 8 Vielsted 1 Kl. 08:52

SS 9 Fjenneslev 2 Kl. 10:38

SS 10 Vielsted 2 Kl. 11:08

SS 11 Ollerup 1 Kl. 12:54

SS 12 Solbjerg 1 Kl.13:17

SS 14 Ollerup 2 Kl. 15:22

SS 15 Solbjerg 2 Kl. 15:45

SS 16 Tåderup 2 Kl. 16:08

Mål på Torvet i Sorø kl. 16.50

Programmer med skitser over hastighedsprøverne kan købes hos Lysen Biler Sorø, Mobila Slagelse, Glad Kalundborg.

Rally Vestsjælland kan følges via livetiming på rallyresult.dk her.

Se stillingen i Dansk Super Rally 2023 her.

  • Kæmpe talenter, men endnu ikke slået helt igennem: Oliver Saust og Peter Holm Rasmussen satser på det store gennembrud i år (foto Jokum Tord Larsen).
  • Danmarks fire mest vindende kørere i 2022 vil gentage succesen i år: Mette Felthaus, Kenneth Madsen, Jacob Madsen og Line Nedergaard er klar (foto: Team Glad Sport).
  • En kartingkører og en datter af en rallykører: Lasse Karlshøj og Isabell Kvick er et super talentfuldt rallyhold på vej frem (foto: Mogens Larsen).
  • Nyt talent på vej frem: Jacob Egholm bygger på sin far, Peter Egholms rallyerfaring og på sin erfarne codriver Sarah Haulrik (foto: SK-Photo).