Den danske sommer viste sig fra sin mest drilske side, da DIF DM og DM i karting blev afviklet på Midtjysk Karting Bane uden for Ikast.

Flere prefinaler og finaleheats begyndte på tør og solbeskinnet asfalt, for blot at byde kørerne på byger i det midtjyske søndag.

I KZ2-klassen for de hurtigste karts var der masser af drama, da regnen begyndte at vælte ned over Midtjysk Karting Klubs anlæg. Thomas Hamann Dam lå her i en klar føring, men røg af banen og måtte se DIF-DM-medaljen glide af hænde. Mest kølig var Victor Wolfsohn, der trods straf kunne lade sig hylde som DIF DM-mester 2023. Tyske Lukas Thomsen tog sejren i finalen, men da DIF-DM er forbeholdt danske licenskørere, var Wolfsohn øverst på skamlen til store bifald. Jonas Hansen og Mikkel Overgaard Pedersen tog de øvrige to DIF DM-medaljer.

I OK Junior var der hård kamp i starten af finaleheatet, men til slut kunne Romeo Haagh køre uhindret i mål til sin anden DM-medalje i træk foran Niklas Vejen og Marco Garst.

I Mini 60 sikrede Matteis Stigsen guldmedaljen foran Zackarias Ringstrøm og William Sterup Nielsen.

I gæsteklassen E-ROTAX sejrede Marius Rose, mens det i E-ROTAX Junior var Knud Nielsen, der sejrede.

Se de samlede resultater fra DIF DM – DM i Karting på Midtjysk Karting Bane her.

Finalerne blev vist live på Pluto.tv – de eftersendes både her og på SPORT LIVE.

Vil du se mere karting, så køres Danish Karting League 2. september på Vojens Karting Center. Se flere kartingløb i DASUs kalender her.