Tom Pedersen gjorde det, der ikke lykkedes sidste år. Sønderjyden vandt på sin hjemmebane Padborg Park fra næstbedste startposition efter at være udgået i første løb.

Under hele løbet måtte Hartmann Honda Racings indhopper køre defensivt for at holde en klart hurtigere Jan Magnussen bag sig. Nogenlunde samme situation var Tom Pedersen i sidste år, hvor han længe lå i spidsen af løbet på den sønderjyske bane – dengang i KP Racings Mercedes C200.

– Jeg er glad for motoren i Hondaen dag. Jeg havde lidt problemer med bremsen, da pedalen blev lidt blød, så jeg måtte bremse lidt tidligere, siger Tom Pedersen, der kunne trække fra Jan Magnussen ned ad langsiden på Padborg Park.

Med fartoverskudet lykkedes det Hartmann Honda-køreren at holde Jan Magnussen bag sig for enden af langsiden, men flere gange var 2008-mesteren oppe på siden af Tom Pedersen ind i Big Mag-kurven i den modsatte ende af banen. Det kom til kontakt flere gange, men særligt kort før mål, hvor Magnussen faktisk var forbi – men lukkede Tom Pedersen forbi igen.

– Det var hårdt, Jan var jo faktisk forbi mig og slap gassen for ikke at få en straf, men han skulle heller ikke have haft en straf for det, han skulle været gået forbi mig, for han var den hurtigste i dag. Men sådan er de danske regler jo, siger Tom Pedersen.

– Jeg havde lovet Hans at kæmpe med næb og kløer, og det gjorde jeg, siger Tom Pedersen om teamchef Hans Hartmann, der få dage før sæsonstart brød samarbejdet med sin stjernekører James Thompson.

Foto:  Racemag, Thomas Norsted