VM i fodbold er netop gået i gang, og Tom Kristensen – selv en habil fodboldspiller – sammenligner Le Mans 2010 med netop boldsport, når han opsummerer sit eget løb i langdistanceklassikeren.

En plads nederst på podiet er ikke det, den ottedobbelte vinder har haft som målsætning. Men når det nu ikke skulle være, så læner danskeren sig op ad holdånden i sin reaktion efter løbet.

– Jeg har det som om jeg er på et rigtig godt fodboldhold, der har vundet Champions League. Jeg scorede ikke målene, men jeg lagde op til nogle af dem, sådan har jeg det, og jeg er stolt af at være del af det her hold, siger Tom Kristensen i et liveinterview på TV 3 Puls.

Tom Kristensen var i den bedst placerede Audi, efter Allan McNish havde indledt med at køre bilen frem på en samlet femteplads. Men en misforståelse med Andy Priaulx i BMW M3 kostede dyrt for trioen i #7.

– Jeg respekterer Andy Priaulx rigtig meget, han er tredobbelt WTCC-vinder, og jeg gik banen rundt med ham onsdag, men han sagde, at han fejlbedømte situationen. Jeg har stor respekt for ham og Mario Theissen, som også har sagt undskyld, så det er glemt i dag, siger Tom K om hændelsen.

Audi vandt på taktikken, men Tom Kristensen indrømmer, at der var nervøse miner i Audi-lejren efter Peugeots dominans i kvalifikationerne.

– Vi fik en mavepuster, da de kørte tre sekunder hurtigere, for vi lå, hvor vi gerne ville. Vores teknikere troede dog ikke, at de kunne holde den speed gennem hele løbet. Vi skal arbejde på at få mere power, hvor de skal arbejde på at få poweren til at holde, siger Tom Kristensen om eventuelle fremtidige indsatser for Ingolstadt-mærket.

Se hændelsen med Andy Priaulx, der satte Tom K og Co. tilbage.

Foto: Audi Motorsport