Tom Kristensen måtte se til fra sidenlinjen, da teamkammeraterne Rinaldo Capello og Allan McNish kørte sig til en overlegen sejr i søndagens ottetimersløb på Paul Ricard.

Makkerparret i den nye Audi R15 plus startede fra anden startposition og kunne efter relativt kort tid overhale polesitterne i Oreca-Peugeoten. Herefter løb det franske team ind i tekniske problemer, mens Audi-mandskabet viste, at Le Mans i juni igen formentlig bliver en diesel-duel. Med omgangstider adskillige sekunder hurtigere end bedste benzinprototype, var sejren kun et spørgsmål om stabilitet. Og det viste både Audien og kørerne.

– Det var suverænt kørt af de to. Allan kørte sig fra startplads to til føring efter få omgange, og herefter så mine medkørere sig ikke tilbage. Vores værste konkurrenter fra Oreca-teamet, der startede fra pole position, fik problemer med deres Peugeot, men selv med den på toppen tror jeg, vi havde vundet i dag. Vores nye Audi R15 Plus var fuldstændig pålidelig, og selv om vi endnu ikke har fundet det fulde potentiale i bilen, var den gennem hele løbet meget hurtig og kørte således også dagens bedste omgange, siger Tom Kristensen på sin hjemmeside.

– Det var en vigtig sejr for teamet, der nu kan se frem til de kommende test og løbet på Spa om en lille måned med ekstra gejst, siger Tom Kristensen, der hele weekenden var med Audi Sport Team Joest på banen ved Le Castellet.

Foto: Audi Motorsport