Hej igen, i dag skriver jeg fra Florida, hvor vi har testet flittigt siden mandag med vores Le Mans-bil til i år, R15 plus. Før jeg rejste til USA var jeg lige hos Audi Sport i Ingolstadt. Allerede da fik jeg fornemmelsen af, at den nye sæson nu er nært forestående, og alle arbejder mod første løb – enten i vores sportsvognsteam, i DTM-teamet eller i kundesportteamet med R8 LMS.

Dette indtryk er meget stærkere ved den første test med Audi R15 TDI. Alle er fuldt motiverede, fokuserede og har kun ét mål for øje: at få en bil til den 12./13. juni til 24-timers Le Mans, som vi kan kæmpe om sejren med.

Det første indtryk, jeg har af R15 plus er godt: Bilen ser cool og meget mere aggressiv ud end sidste års model. Helt karakteristisk er den delte næse. Allan, Dindo og jeg diskuterer, hvad fronten minder os mest: to elfenbenstænder eller den legendariske Batmobil. Selvom vi i variant 2 endnu ikke er helt enige om, hvem af os der er Batman, Robin og Joker …

Alvorligt talt: De første par kilometer, vi har afviklet med R15 plus, var meget lovende. Bilen gør et godt indtryk, selv om denne uge var hovedsageligt et spørgsmål om at efterprøve værdierne fra vindtunnel og til at indsamle data. Så det egentlige testarbejde begynder for os – i øvrigt med alle kørere – næste mandag på Sebring.

Apropos Sebring: Det er naturligvis en underlig fornemmelse at se løbet i år som tilskuer. Med fem samlede sejre er jeg den mest succesfulde kører i denne amerikanske klassiker. Banen er måske ikke den mest moderne, men det har altid givet mine kolleger og jeg glæde at køre på Sebring, fordi atmosfæren er fantastisk og banen er en udfordring. Jeg håber, at jeg har muligheden igen i 2011.

Det er en skam, at Audi ikke kan starte der i år. Audi Sport havde oprindeligt planlagt, at køre med en foreløbig bil. Men det ville konkurrenterne desværre ikke tillade.

Det positive er, at vi nu kan koncentrere os fuldt om udviklingsarbejdet med R15 plus. Og jeg havde endda gået glip af racet på grund af min skade. Jeg har stadig brug for krykker til at gå. Det er helt sikkert for tidligt til et løb.

Jeg er klar over, at jeg er i øjeblikket stadig er det svageste led i vores Le Mans-team. Men jeg har arbejdet febrilsk på at være fit så hurtigt som muligt igen, og derved får jeg også fuld støtte fra Dr. Ullrich, Ralf Jüttner, Jo Hausner og alle andre, der bidrager til R15-projektet.

Selv om jeg endnu ikke er klar til indsats, så er det rigtig godt at være der fra start i test. Allan, Dindo og jeg har brugt denne uge på at maksimere vores siddeplads. For i Le Mans afhænger det af den mindste detalje. Det vil jeg fortælle mere om, når vi kommer tættere på løbet.

Testen her er i øvrigt temmelig dyr for mig, da Allan og Dindo stopper ved hver Starbucks – og jeg altid skal betale …

Hilsner

Tom Kristensen

Foto: Audi Motorsport