Nürburgring eller blandt entusiaster kaldet Ringen, er og vil altid være min favoritbane. Turen dertil er lang, men heldigvis er Tyskland et godt sted at køre bil, Autobahn hele vejen igennem et fantastisk landskab. Det første man ser i Nürburg er borgen i bjergene, og en lille smuk landsby i rigtig middelalderstil med gamle velbevarede huse og trange brostensgader, og lynhurtigt får man en følelse, af at man er rejst sådan cirka 500 år tilbage i tiden, og forventningen til stedet, er at øllene bliver serveret fra træfade af piger i tyrolerkostumer.

Et lynvisit til byen får dog hurtigt ændret på temaet i byen på toppen af Eifel bjergene, det er højoktan, Formel 1 og motorløb der gælder, alle restauranter og værtshuse er plastret til med autografer på diverse ting, og gamle billeder af stjernerne, som har vundet eller deltaget i løbene på Ringen.

Efter et par gode kolde tyske øl, lækker mad og en velfortjent lur, er det tid til at se hvad det hele handler om, Racerløb og Nürburgring, en 10 minutters kørsel fra hotellet troner skiltet til indgangen: ”Der Nürburgring Keine Eifelfahrt ohne eine Runde über den Nürburgring” eller på dansk ingen kørsel i (Eifel) Bjergene uden en runde på Nürburgring. Så ved man ligesom hvad der gælder.

Nurburgring er ganske moderne udefra men selve banen overrasker, hvis man ikke har været der før et helt utroligt fald og snørklede hårnålesving.

Nu er Nürburgring desværre ikke på formel 1 kalenderen længere, men hvis man vil oddse på sine favoritkørere og sammenligne betting odds før man lægger spillet, kan man gøre det på smartbets.

Det mest spændende ved Nürburgring er næsten efter raceweekenden, eller hvis man kommer i ugen før, at man kan få lov at køre på ringen. Tyskerne selv siger det er vanvittigt, og flere end 200 dødsfald skulle banen have krævet for publikum, (Jeremy Clarkson nævnede det i Top Gear selvom der ikke er officielle publicerede optegnelser).

Når man kører der, forstår man hvorfor, det er næsten som at køre i verdens hurtigste motorvejskø, der findes ingen begrænsninger for hastigheden, og alt på mellem 2 og 8 hjul får lov at køre som de lyster, da vi var der var der ingen kampvogne, men skulle ikke have overrasket nogen, men som tyskerne sagde til os: pas på motorcyklerne, de er de farligste, i når ikke at se dem, før de er forbi, eller har delt jeres bil i to.

Så besøg Nürburgring om ikke for formel 1 løb så und jer selv stemningen i byen, lej et billigt tysk monster og udforsk den utrolige beliggenhed, de mest fantastiske mennesker, og tag en runde i verdens farligste autobahn kø, på Ringen.