Der er ikke noget at sige til, hvis Sebastian Vettel hænger med huen i de næste dage. To gange har den unge Red Bull-kører taget pole position, to gange har han været i føring og i fuld kontrol med et grand prix. Og to gange har teknikken svigtet ham.

Denne gang var det fra en føring fra de røde lamper var slukket, at tyskeren måtte udgå efter hvad der ligner en defekt på venstre forbremse.

– Jeg mærkede, at noget var galt en omgang før jeg røg af. Jeg så nogle gnister komme op fra venstre forhjul; vi vidste ikke, hvad det var og ville derfor pitte. Så, et par sving før, mærkede jeg kæmpe vibrationer, og så snart jeg rørte bremserne, så fik jeg en eller anden defekt ind i sving 13, siger Sebastian Vettel.

– Der var intet, jeg kunne gøre, jeg mistede kontrollen, og det var det. Det var en skam, for vi havde løbet under kontrol på alle tidspunkter, også selvom det var svære betingelser. Men for at vinde, skal man i mål. Jeg er så ærgerlig over ikke at få den sejr, men der er stadig lang vej i dette mesterskab. Vi arbejder hårdt på at få styr på pålideligheden, og vi håber at have et godt løb og se det ternede flag i Malaysia, siger Vettel.

Sebastian Vettel ligger nummer syv i VM med 12 point – 25 færre end Fernando Alonso i front. Red Bull er på en femteplads i VM for konstruktører, á point med Renault.

I afstemningen på Racemag troede halvdelen af læserne på, at Vettel ville vinde i Australien. Godt 30 procent troede på en femte mulighed… Hvem vinder i Malaysia i den kommende weekend? Stem herunder!

Foto: Clive Mason/Getty Images