Peugeot Total Dealer Team DK Danmark fik den perfekte afslutning på sæsonen, da allyally Denmark blev kørt med base i Ans i det midtjyske. To Danmarksmesterskaber kunne teamet notere sig for.

Christian Jensen og Freddy Pedersen vandt for andet år i træk løbet generelt i deres Peugeot 208 T16, og dermed lykkedes det dem at generobre sidste års DM-titel i den hurtige i 4WD-division. Også Kim Madsen kunne notere sig for sit andet Danmarksmesterskab i streg. Denne gang med Anja Posorski som co-driver i sin Peugeot 208 R2.

”Det var fedt at vinde igen. Både fordi det var på vores hjemmebane, men også fordi det gav et nyt Danmarksmesterskab,” siger Christian Jensen, der var i hård dyst med Ib Kragh, som var i front for DM-tabellen før løbet.

”Vi fik skabt et forspring fredag aften, og så havde Freddy og jeg aftalt, at vi skulle være klar til at slå til på den sidste hastighedsprøve, som var power stagen med ekstra point. Men da Ib kørte fra os på de første hastighedsprøver, gav vi mere gas, men vi valgte også at skåne bilen på de prøver, hvor det gik meget ligeud. Vi kunne ikke tåle et havari.”

Christian Jensen og Freddy Pedersen holdt føringen helt frem til den afsluttende hastighedsprøve – power stagen – og da de også vandt denne med en tiendedel af et sekund, havde de sikret sig maksimumpoint og dermed et nyt Danmarksmesterskab.

”Det er den mest spændende afslutning på en DM-sæson, jeg har været med til, og derfor er det også det bedste af de mesterskaber, jeg har vundet,” siger Christian Jensen. ”Det var også dejligt med den store lokale opbakning. Der var 300 gæster fra teamet ude at kikke på, og det var dejligt med den støtte.”

Mens Christian Jensen og Freddy Pedersen var tvunget i offensiven, var Kim Madsen og Anja Posorski i den situation, at de havde en DM-føring at forsvare. Men de holdt føringen.

To Danmarksmesterskaber til Peugeot Total Dealer Team
Kim Madsen og Anja Posorski

”Det var et svært løb. Selv om jeg synes, at vi gav godt med gas, så sad det i baghovedet, at vi kørte med en sikkerhedsmargen, så der ikke var noget, som kunne gå galt. Vi skulle holde os på vejen og samle point sammen. Det var strategien – og det lykkedes,” siger Kim Madsen. ”Vi var ikke de hurtigste i løbet, men vi fik det, vi kom efter.”

Peugeot 208 R2-holdet kunne for femte gang ud af seks mulige i denne sæson slutte blandt de tre bedste DM-hold i divisionen. En af de kørere, som kom forbi, var Simon Larsen – den værste rival i guldkampen – men også Jesper Bisted kørte stærkt.

”At Jesper Bisted kørte så stærkt, var jeg lidt overrasket over, men rigtig flot kørt af ham,” siger Kim Madsen. ”Det gjaldt derfor for os om at holde vores placering og forsørge at holde Jacob Jensen bagved. Men det er svært at ligge og køre taktisk, for det bliver så mærkeligt. Man bremser lidt for tidligt hver gang, og man har ikke det flow i bilen, som man plejer at have, når man bare kæmper og giver fuld gas.”

”Det var en rigtig god afslutning for teamet på en aldeles fantastisk sæson,” siger teamchef Kjeld Seidler. ”Vi har fået endnu to Danmarksmesterskaber på kontoen, og det er vi rigtigt glade for i teamet og hele organisationen bag.”

”Men det er to Danmarksmesterskaber, som ikke kun er sikret af de to mandskaber. Det er også vores store trofaste mekanikerstabs fortjeneste, at vi har kunnet vinde dem, ligesom vi heller ikke har kunnet skabe disse resultater uden vores mange sponsorer. Dem skylder vi alle sammen en stor tak.”