Team Essex blev tirsdag middag fejret på Århus Rådhus, hvor borgmester Nicolai Wammen og rådmand Jacob B. Johansen tog imod og hyldede teamet, der var repræsenteret af teamejer Peter Halvorsen og to af de tre vindende kørere fra weekends 24 timers-løb, Casper Elgaard og Kristian Poulsen.

”Danske motorsportsfolk har i årevis fejret triumfer på Le Mans, og hele nationen har naturligvis fulgt Tom Kristensens sejre år for år, og vi har også fulgt John Nielsen og Jan Magnussen. Det har været imponerende, men aldrig har et dansk hold stået alene bag triumfen og vundet en klasse. Men det har I gjort, og derfor var det også, at Dannebrog gik til tops her, da sejren skulle fejres,” sagde Nicolai Wammen i sin hyldest til teamet.

Casper Elgaard og Peter Halvorsen med Nicolai Wammen
Casper Elgaard og Peter Halvorsen med Nicolai Wammen

”I har med Team Essex kørt en bil frem på verdensscenen og oven i købet i helt suveræn stil. Det var en enestående dansk, men også århusiansk sportspræstation, som vi er stolte af, og som gør vores by ære. Rigtig mange har fulgt jer og glædet sig over jeres bedrifter, og det har været et samtaleemne på mange arbejdspladser og blandt venner, familie og bekendte. At holdets førstekører tilmed er en populær Århus-dreng, gør jo ikke eventyret dårligere for nu at sige det på jysk. Det er flot, og det er fuldt fortjent, så tillykke til dig, Casper, og også tillykke til Kristian Poulsen, og tillykke til Peter Halvorsen.”

Også rådmand Jacob B. Johansen, der har sporten i Århus Kommune som sit ansvarsområde, gav Team Essex en hyldest med på vejen.

”Som sportsrådmand er det en fantastisk dejlig lejlighed til at give jer en anerkendelse og en tak, fordi I ikke blot har leveret denne her sejr, men fordi I også er rollemodeller for de mange unge mennesker, som beskæftiger sig med motorsport,” sagde Jacob B. Johansen. ”I har bevist, at med en stor dedikation, en kæmpe træningsindsats og et langt, hårdt slid kan man levere præstationer i verdensklasse, også selv om man kommer fra et lille land som Danmark. Det synes jeg er utrolig flot, og I fortjener en meget stor hyldest og tak på byens vegne.”

Mange pressefolk var mødt frem på Århus Rådhus for at fotografere og filme, men inden de kunne få lov til at interview repræsentanterne fra Team Essex, havde Nicolai Wammen et ønske til dem.

 ”Jeg vil bede jer om at skrive jer ind i byens gæstebog,” sagde borgmesteren. ”Nu er I jo ikke gæster som sådan. I er borgere i byen, men her fra Rådhuset i dag vil vi gerne for eftertiden markere den store præstation, der her er tale om, så derfor vil vi være meget glade for, hvis I vil skrive i bogen, så man også om mange år kan se, at det var her, at den første sejr kom hjem. Så håber vi på, at vi kan invitere jer på besøg til at skrive endnu flere kapitler i byens bog.”