Så er talenttruppen i karting for 2021-sæsonen udtaget. Og frem mod 2021 sæsonen står vi i dansk elite-gokart med mange stærke kort på hånden. 

Vi har i Danmark en bred vifte af kørere, der har både ambitioner og niveau til at gøre sig gældende på den internationale scene. Det betyder, at DASU igen i år kan præsentere en stærk talenttrup med kørere, der i løbet af sæsonen skal vise deres konkurrenceevner frem på den internationale scene. 

Truppen består af kørere, der kommer til at deltage i serier som det tyske mesterskab (DKM), EM, VM, WSK, Rotax Euro Challenge og flere andre internationale konkurrencer. 

De indplacerede i talenttruppen får som støtte individuel sparring og grunduddannelse, der skal hjælpe de enkelte kørere til at indfri deres potentiale. 

Her er de indplacerede i talenttruppen for 2021:

Sebastian Gravlund
Jonathan Weywadt
Julius Dinesen
Viktor Nielsen
Mathias Bjerre Jakobsen 
Valdemar Aggerholm
August Therbo
Marius Kristiansen
Magnus Terkildsen
Emil Tanggaard
Elias Olsen
Tobias Bille Clausen
David Walther
Milan Rytter
Julie Friis

De indplacerede i talenttruppen kan – ligesom Team Danmark-atleterne i bilsporten – så vidt det er muligt følges via DASUs elitenyhedsbrev. Det abonnerer du på her.

Talenttruppen del af udviklingsarbejdet i DASU

Men det er ikke kun eliten inden for international karting, der vil nyde godt at støtte i 2021-sæsonen. Som noget nyt ønsker DASU nu at der skal arbejdes mere målrettet med den brede elite, ligesom talentmiljøerne i klubberne skal have endnu bedre kår. 

Klubberne har nemlig en stor del af æren for den store talentmasse, der er vokset ud af dansk karting. Derfor er det fremadrettet vigtigt at hjælpe klubberne med at fastholde og videreudvikle disse talentmiljøer. Dette arbejde vil starte op i løbet af 2021, hvor DASU og interesserede klubber i samarbejde vil udarbejde modeller for hvordan talentmiljøerne kan dyrkes på klubniveau.

Ved yderligere spørgsmål kan talentansvarlig Jacob Nørtoft kontaktes på mail jno@dasu.dk eller telefon 23232113