Danboring Rally på Bornholm i den første weekend af november er finalen i Danboring Rally Championship – det danske mesterskab i rally. I den hurtigste gruppe – 4WD for de firhjulstrukne biler – er mesterholdet kendt på forhånd. Det er Christian Jensen/Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, som med maksimumscorer i fire af de fem hidtil kørte afdelinger er sikre på guldet.

Sølvet og bronzen er derimod en helt anden sag.

Her bliver Danboring Rally afgørende for udfaldet. Tre point adskiller de tre mandskaber, der indtager de efterfølgende pladser i tabellen efter de nye Danmarksmestre. Steen Andersen/Iben Louring, Brøndby/Amager, har scoret 54 point i løbet af året. Det er to point mere end Ib Kragh/Mie Petersen, Juelsminde/Daugård. Og tre point mere end Max Christensen/Ole R. Frederiksen, Svenstrup/Skibby) (foto). Det betyder kort og godt, at de bornholmske, efterårsglatte veje bliver afgørende for fordelingen af sølv og bronze.

”Jo mere gustent og glat, det er, jo sjovere synes jeg, at det er.” Sådan lød det fra Steen Andersen, da den seneste afdeling af Mekonomen Rally Championship blev kørt. Omkring Roskilde styrede veteranen sin Mitsubishi til sin anden top 3-placering i træk – og dermed kom han og Iben Louring på andenpladsen i kampen om DM for 4WD.

”Jeg kører efter at få sølvmedaljen. Naturligvis i mesterskabet, ikke i løbet, for det skal vi vinde,” lyder kommentaren fra Ib Kragh, der sidste år tog flest generalsejre i Mekonomen Rally Championship.  ”Normalt plejer vi at være foran Steen og Max, hvis vi ikke har haft problemer, så jeg tror godt, at vi kan være med og tage sølvmedaljen.”

”Vi kender ikke de prøver, som vi står overfor, men det efterårsvejr, som venter os på Bornholm, er jeg ikke bange for,” siger Max Christensen.

”Det giver nærmest sig selv, at hastighedsprøverne på Bornholm vil være nogen, som hele tiden drejer, og det ligger godt til os. Det er trods alt mere tricky med hastighedsprøver, der drejer, end nogle, som bare går lige ud.”

Trioen Ib Kragh/Mie Petersen, Steen Andersen/Iben Louring og Max Christensen/Ole R. Frederiksen kæmper altså om Danmarks Idræts Forbunds sølvmedalje i 4WD-gruppen. Men for to af holdene er der faktisk mere på spil.

”Vi har også et N4-mesterskab (for utunede firhjulstrukne biler, red.) at kæmpe om,” siger Max Christensen. ”Det går vi altså efter!”