Fem af ni afdelinger er nu kørt i STCC, hvor Falkenbergs Motorbana lagde asfalt til seneste. To dramatiske løb blev det til på Skandinaviens hurtigste racerbane med en snithastighed i løbene på omkring 145 km/t.

Robert Dahlgren i Volvo C30 vandt første løb foran Thed Björk, der skulle have kørt DTC sammen med teamchef Jan ’Flash’ Nilsson og Richard Göransson.

I andet løb stod Dahlgrens teamkammerat Tommy Rustad – vinderen af første løb i Scandinavian Touring Car Cup på FDM Jyllandsringen – på pole position. Og nordmanden vekslede også startpositionen til en sejr foran Richard Göransson (foto), der med flot opkørsel og massiv pointscore har kørt sig ind på Dahlgren i front.

Dick Sahlén i Mattias Ekströms juniorteam tog en flot tredjeplads foran Fredrik Ekblom i den nye VW Scirocco. Thed Björk lykkedes igen med at samle point med en femteplads.

Andet løb blev afbrudt af safetycar efter et voldsomt uheld med Robert Dahlgren og Roger Ericsson i den anden Ekström-SEAT. På banens baglangside rører de to hinanden og ryger af med omkring 180 km/t og i autoværnet. Begge kørere slap uden skader – se crashet her! (åbner nyt vindue)

Toppen i STCC efter fem afdelinger:

1 Robert Dahlgren 158
2 Richard Göransson 155
3 Fredrik Ekblom 121
4 Dick Sahlén 99
5 Mattias Andersson 95
6 Patrik Olsson 84
7 Thed Björk 69

Næste løb i STCC foregår på Karlskoga den 13. og 14. august.

Alle løbene kan ses i korte sammendrag her:

STCC Race 1: http://www.viasatsport.se/play/231226

 STCC Race 2: http://www.viasatsport.se/play/231227

 Camaro Cup: http://www.viasatsport.se/play/231229

Carrera Cup Scandinavia: http://www.viasatsport.se/play/231230

Foto: Thomas Norsted, www.racemag.dk