Sponsoreret indhold!

Har du før hørt følgende udsagn blive slynget ud? Formentlig af folk, der ikke ved bedre? For skal vi ikke begynde med at afkræfte den fordom: Selvfølgelig er det vigtigt at være i god fysisk form, når man dyrker en sport som racerkørsel.

For ligesom med alle andre sportsgrene er det i racerkørsel vigtigt at have styr på fysikken. Kunne du forestille dig at kravle ind og ud af bilen, hvis du fik åndenød af anstrengelserne hver gang? Eller mærkede klaustrofobiske tendenser, når du sad i førersædet, fordi din mave var faretruende tæt ved rattet? Nej, vel? Derfor er det alfa omega at have godt styr på sin fysik, når der skal brændes hestekræfter af på banen.

Muskelopbygning er grundpillen i enhver sund krop

Hvis du vil sikre dig selv og din krop de mest optimale betingelserne under kørsel, bør du se nærmere på muskeldensiteten i din krop. For det er vigtigt med en god grundstyrke og korrekt holdning, når man dyrker racersport.

Når du har den grundlæggende fysik på plads, har din krop også mere råderum, og du undgår lettere skader, når du er in tune med din krop. Derfor bør enhver racerkører med respekt for sig selv have styr på sin vægttræning og regelmæssig styrketræning.

Du kan eksempelvis dyrke crossfit eller klassisk styrketræning med vægtskiver, hvor du let kan justere på dine vægtskivers tyngde, i takt med at din fysisk styrkes, og du kan løfte tungere og tungere vægte. Hvis du træner med vægtskiver, giver det desuden en kæmpe alsidighed i din træning, så du kan skifte vægt mellem de forskellige øvelsesformer i din træningsrutine. Ved at investere i skiver af 5, 10, 15, 20 kilos vægt har du en enestående mulighed for at lave veksling i din træning.

Indimellem har vi alle off-dage i forhold til træningen, hvor vi enten smider håndklædet i ringen eller træner over evne. Og i stedet for at vælge sofaen eller kæmpe dig igennem et dårligt træningspas, hvor du risikerer at lave forkerte bevægelser, der kan resultere i skader, kan du i stedet gå ned i vægt den pågældende dag med dine vægtskiver. På den måde får du stadig trænet, men risikoen for skader er væsentlig mindre.

Konditionstræning behøver ikke være en kedelig affære

Kan du huske 1990’erne og starten af 00’erne, hvor alt handlede om konditionstræning og om at smide vægt? Og vi alle rendte rundt og besteg stepmaskiner, spinningcykler og lignende? Her var fokus kun på træningsvarighed og ikke på træningsudbytte.

Vi har heldigvis fjernet os lidt fra det meget ensidige billede af træning, hvor kvantitet overtrumfede kvalitet, og fokusset er blevet rettet mod styrketræning og opbygningen af muskelmasse i stedet. Men konditionstræning er stadig en vigtig del, når man kører racerløb.

Heldigvis behøver vi ikke længere slide os halvt ihjel i et fitnesscenter til tonerne af en gedigen omgang basmusik. For det har aldrig været lettere at kombinere konditionstræning med leg. For kan du huske frikvartererne i folkeskolen, hvor I spillede bordtennis? Den tid er heldigvis klar til en afstøvning. For bordtennis er en fantastisk kombination af hurtige bevægelser, bevægelseskoordinering og kondition. Alle perfekte egenskaber at besidde, hvis man kører racerløb.

Med et udendørs bordtennisbord får du alle glæderne ved bordtennisspillet, samtidig med at du får frisk luft og D-vitamin fra solens stråler. Og så er et udendørs bordtennis jo for alvor en sport for venner. Så benyt lejligheden til at hænge ud med kammeraterne, ha’ det sjovt, og kom i god form samtidig. Det er da temmelig win-win. Og vi garanterer, at et par timer i selskab med et udendørs bordtennisbord og drengene ikke alene vækker nostalgiens glæder, men også sætter gang i konkurrencegenerne og lattermusklerne.

Og når bordet er placeret i haven eller på terrassen, skal du ikke frygte lillemors beklagelser over, at det fylder i stuen. Hvem sagde win-win.. win?