Efter en meget lang sommerpause skal rallykørerne igen kæmpe om DM-point. Det sker i det sydvestlige hjørne af Danmark, når Nykøbing Falster Motorsport i den kommende week-end står bag Suzuki Yokohama Sydhavsrally 2010.

Men for ganske kort tid så det sort ud for Sydhavsrally. Planlægningen af rallyet har stået på længe, men økonomien var ved at stikke en kæp i hjulet inden det i 11. time lykkedes at få tilsagn fra en hovedsponsor, som sikrede at arrangementet kan hænge sammen. Kørerne og tilskuerne får dermed alligevel glæde af de 12 hastighedsprøver, som rallyet er stykket sammen af. Hvordan prøverne præcist ser ud er imidlertid stadig en hemmelighed, idet de først bliver åbnet for notekørsel dagen før selve rallyet.

Man kan således kun gisne om, hvilke udfordringer, der venter kørerne, men én ting kan man dog allerede se: Tidsplanen afslører, at flere prøver skal køres i mørke. Starten er nemlig lagt relativt sent lørdag d. 4. september, hvor bilerne først kører ud på ruten lige over middag. Det betyder, at første bil først er i mål klokken 22 om aftenen og på dette tidspunkt af året er det ensbetydende med at det har været mørkt i nogen tid.

Selv om vi er i september måned er vi ikke engang halvvejs igennem årets rallymesterskab, hvor der kun er kørt to afdelinger ud af fem. For enkelte kørere begynder skriften på væggen dog allerede at vise sig. Således skal den regerende Danmarksmester blandt 4-hjulstrækkerne, Christian Jensen, trække et topresultat op af hatten denne gang. Tekniske problemer har plaget hans forår og selv om han har ført begge de to hidtil kørte DM-rallies, så er det ikke blevet til mange point. Næsten tilsvarende ser det ud for Tim Svanholt blandt 2-hjulstrækkerne, som også har haft tekniske knuder i foråret. Begge har dog forberedt sig grundigt og er indstillet på at nu skal den alvorlige pointhøst indledes. Blandt de tunede nationale biler ser det til gengæld mere enkelt ud. Der er ganske enkelt ikke nogen, som har fået et godt resultat hjem i begge løb indtil nu, så her er mesterskabet stadig fuldstændigt åbent.

Rallyet starter ved Nykøbing Falster Hallen kl. 12:30 lørdag d. 4/9, hvor Kenneth Madsen (billedet) i sin Suzuki Swift Maxi kører ud på prøverne som første bil. Ialt 40 deltagere har meldt sig til at kæmpe med de 12 hastighedsprøver.