Knap er 2010 en realitet, før der kan gøres status over en tætpakket grid i svenske STCC. De svenske kørere bliver som bekendt blandet med de danske ditto i premiereudgaven af Scandinavian Touring Car Cup, der køres på FDM Jyllandsringen, Gøteborg City Race og Ring Knutstorp over fire afdelinger.

Allerede nu tegner sig et billede af et særdeles stærkt felt i årets STCC med flere bekræftede spændende nyheder og en lang strøm af rygter.

Væsentligst af alt er måske, at både Flash Engineering og Biogas.se formentlig stiller med tre biler i årets udgave af STCC, mens sidstnævnte har byttet operatøren fra 2009, Brovallen Motorsport, ud med de tidligere femdobbelte STCC-mestre fra KMS (Kristoffersson Motorsport).

Derudover er der endnu tvivl om andenkøreren hos West Coast Racing ved siden af den tidligere mester Richard Göransson. Hovedsponsoreren Tools har endt sit engagement, hvilket kan få betydning for de tidligere mestre.

Både Polestar Racing og Flash Engineering stiller i samme, stærke form som i 2009 med hhv. STCC-mester 2009 Tommy Rustad og Robert Dahlgren og Thed Björk og Jan Nilsson hos Flash Engineering.

Spændende rygter omhandler Danielsson Motorsport, der tidligere har forsøgt at stable en STCC-indsats på benene med to SEAT-racere. Det projekt faldt til jorden, og racerne endte i stedet hos FDM Motorsport med Casper Elgaard og Jens Møller i DTC. Nu har det svenske tidligere F1-håb Alx Danielsson bedyret, at han arbejder på at køre STCC selv i 2010.

Et andet spændende rygte involverer Chevrolet Motorsport Sweden, hvor den tidligere F3- og STCC-kører Nicklas Karlsson er teamchef. Teamet har formentlig fået adgang til to Chevrolet Cruze (foto), hvilket kan blive et interessant indslag i skandinavisk racing.

Racemag gennemgår herunder teams og kørere, der er på tale til STCC 2010. Kørere eller teams på rygtestadie står med kursiv.

STCC-grid 2010:

Polestar Racing – Volvo C30 – Robert Dahlgren (bekræftet)
Polestar Racing – Volvo C30 – Tommy Rustad (bekræftet)

Flash Engineering – BMW E90 – Thed Björk (bekræftet)
Flash Engineering – BMW E90 – Janne Flash Nilsson (bekræftet)
Flash Engineering – BMW E90 – ?

West Coast Racing – BMW E90 – Rickard Göransson (bekræftet)
West Coast Racing – BMW E90 – ?

Biogas.se/KMS – VW Scirocco – Fredrik Ekblom (bekræftet)
Biogas.se/KMS – VW Scirocco – Patrik Olsson (bekræftet)
Biogas.se/KMS – VW Scirocco – ?

Danielsson MotorSport – SEAT? – Alx Danielsson
Danielsson MotorSport – SEAT? – ?

MA GP – Alfa Romeo 156 – Mathias Andersson (sandsynligt)
iPS – Peugeot 308 – Johan Stureson (bekræftet – men skifter måske bil)
Ebbesson Motorsport – Andreas Ebbesson – BMW E90 (bekræftet)
Huggare Racing – Opel Astra – Viktor Huggare (bekræftet)

Chevrolet Motorsport Sweden – Chevrolet Cruze – Pontus Mörth
Chevrolet Motorsport Sweden – Chevrolet Cruze – Robin Rudholm
Chevrolet Motorsport Sweden – Chevrolet Lacetti – Linus Ohlsson

Engström Motorsport – Honda Accord – Thomas Engström (rygtet til team med Roger Ericsson)
Nordic Fine Art – SEAT Leon – Roger Ericsson
caWalli – BMW E90 – Viktor Hallrup
Tysslinge Racing – BMW E90 – Tobias Tegelby

Hertil kommer en stribe kørere, der er stor uvished omkring. Den tidligere DTC-kører Jens Edman er stadig på udkig efter et sæde, efter en satsning med SAAB faldt til jorden i 2009.

Savner du nogen på gridden? Kommenter nyheden herunder!

Foto: fiawtcc.com