2010-sæsonen vil slet ikke komme i gang for danske Michael K. Christensen. Danskeren der de to forgangne sæsoner har været med i den absolutte top af den europæiske Formula BMW-serie har endnu ikke kunne sætte point på kontoen i GP3.

I forbindelse med Formel 1-løbet på Hungaroring i Budapest afviklede GP3-serien to løb på den snoede bane, og her kørte danskeren sig frem i første løb efter endnu en kikset kvalifikation. Fra en 16. startplads blandt de 30 GP3-kørere kørte danske Michael Christensen sig op til en 10. plads.

– Det er svært at få alt til at passe sammen til en hurtig omgang på denne bane. Den frie træning gik ikke for godt, som mine omgangstider indikerede, men jeg begik et par fejl gennem sessionen og lærte af dem alle. Det er jo, trods alt, meningen med træningen, siger Michael K. Christensen til MW Ardens hjemmeside.

– Jeg følte, at jeg gjorde det ok i kvalifikationen. Jeg pressede ikke for meget i begyndelsen, da banen stadig var fugtig fra natregnen, men jeg kom langsomt ind i rytmen. Selvom jeg gik efter en placering i top seks, så fik jeg ikke en fri omgang, da banen blev bedre – mest fordi der var for mange gule flag, siger Michael K. Christensen om starten på weekenden til teamets hjemmeside.

– Min opgave i løbet var simpel – det var vitalt at komme i mål, og jeg behøvede en rolig, problemfri weekend. Jeg ville naturligvis gerne tage point, men det ville være hårdt arbejde, og 10. er faktisk mit bedste resultat indtil nu i lørdagens løb, så det er en slags fremgang, siger Michael K. Christensen til teamets hjemmeside.

Andet løb blev en gentagelse af store dele af sæsonen indtil nu for danskeren i MW Arden-teamet. Allerede på første omgang kørte brasilianske Felipe Guimaraes op bag i Christensen, der skuffende måtte udgå.

Foto: Glenn Dunbar/GP3 Media Service