En defekt radio og et øjebliks uopmærksomhed kostede Sebastian Vettel muligheden for en perfekt weekend, Grand Prix-sejr og VM-føring.

– Under løbet forstod jeg ikke, hvorfor jeg fik drivethrough-straffen, men jeg blev klar over, hvad der var sket, efter løbet, siger Sebastian Vettel, der på de første fem omgange byggede et forspring på fem sekunder til Fernando Alonso.

– Da safetycaren kom ud var det sent at beslutte mit pitstop, så jeg nåede kun lige at komme ind. Efter det skulle det have været ret ligetil, da vi havde overtaget fartmæssigt. Men jeg sov i genstarten, jeg havde mistet radiokontakt og ventede på en instruktion om, hvornår safetycaren ville komme ind, forklarer Vettel i en pressemeddelelse.

– Jeg så ikke lamperne i min bil. Mark var tæt på safetycaren, så jeg troede, at jeg havde en omgang mere. Men så så jeg safetycaren køre ind, og jeg blev fanget. Jeg mistede masser moment, og så fik jeg drivethrough-straffen. Jeg er skuffet, da jeg håbede på at vinde i dag, siger Sebastian Vettel.

Mark Thompson/Getty Images