Allan Simonsen kroner et flot forår med en andenplads i 24-timersløbet på Nürburgring og en andenplads i det største løb af dem alle, 24-timersløbet på Le Mans. Dermed gør Hankook Team Farnbacher-køreren det ét tak bedre end sidste år, hvor Ferrari-mandskabet tog det nederste podietrin.

– Alt gik efter planen, og at være nummer to og foran alle GT1-bilerne er helt vildt. Vi har set en masse uheld, men har været forskånede selv. Vi har måske kørt lidt konservativt, men vi står nu med en bil uden en skramme, siger Allan Simonsen på tv, før han skal på podiet for at modtage pokalen.

Hankook Team Farnbacher kører – som navnet afslører – på dæk fra Hankook-fabrikken. Udviklingen går stærkt for teamet, og i årets løb har der også været markante forbedringer, som Simonsens forudsagde i en artikel før løbet her på Racemag.

– Dækkene har klaret det godt, men de er ikke så hurtige på en enkelt omgang. Men i år kan vi dobbeltstinte på dem, det kunne vi ikke sidste år. Vi vidste, det ville blive et rigtig hårdt løb, mange hårde biler og superhurtige kørere, så det er fantastisk at stå deroppe, siger Simonsen og hentyder til podiet.

– At køre Le Mans er ligesom at køre på hjemmebane, for at se alle de dannebrog hernede, det er stort. Det er stort, men der har været så mange øjeblikke. Skulle det have været størst, så skulle den lige have haft den sidste tak, så skulle vi have vundet, siger Simonsen om andenpladsen i GT2-klassen.

Foto: Geoffroy Barre, www.endurance-magazine.fr