Det blev en god danskerdag i weekenden, hvor RTL GP Masters blev afviklet på Zandvoort i Holland. Selvom ingen danskere deltog i hovedløbet, F3 Masters, så blev det til sejre i både Formula Renault 2.0 og Formel Ford.

Søndag vandt Mikkel Mac foran den mesterskabsførende Ludwig Ghidi fra danske KEO Racing – en sejr, der falder på det rigtige tidspunkt for den trængte teenager.

– Søndagens løb var en fantastisk oplevelse! Det begyndte at regne kort tid før løbet gik i gang, og vi måtte skifte til regndæk. Jeg overhalede den første bil allerede på første omgang, og dermed var jeg på femtepladsen. Så sætter jeg tempoet op, overhaler endnu én.  Jeg når hurtigt op til den førende Ghidi, og jeg prøver flere gange at bremse mig forbi, siger Mikkel Mac i en pressemeddelelse.

– Jeg når ikke at få mere end halvdelen af bilen med hver gang, Men så snød jeg ham! Han troede at jeg kom indenom i det næste sving, men så tog jeg ham på ydersiden i stedet. En klassisk slingshot manøvre, og så lå jeg på førstepladsen.

– Et fantastisk løb, og en fantastisk fornemmelse at stå øverst på podiet. Jeg håber at det betyder at jeg kan finde penge til det næste løb. For økonomien var tæt på at betyde at jeg ikke kom af sted til weekendens løb, og jeg har ikke økonomi til at køre flere løb i år. Så nu skal jeg ud at jagte sponsorer, så jeg kan komme af sted til den kommende løbsweekend med tre løb på Oschersleben i juli. Jeg var hurtigst på banen under den sidste test, så jeg håber på at det lykkes, siger Mac videre. I det første løb blev danskeren 11. efter at være blevet påkørt af en gæstekører.

Dennis Lind blev europamester

Den ligeledes 17-årige dansker Dennis Lind fik også en fornem skalp i weekenden. Den regerende DM-vinder i Formel Ford blev med en fjerdeplads og en sejr i Formel Ford Eurocup den samlede vinder. Det giver Lind gratis adgang til Formel Ford festival, det uofficielle VM.

– Det betyder helt vildt sindssygt meget. Jeg kører uden nogen form for støtte, så den her sejr er bare så vigtig. Det er helt klart det største, jeg har prøvet. Vi vidste ikke rigtig, hvad vi skulle forvente til løbet i regnvejr, men vi havde lavet et perfekt setup og jeg tog de rigtige chancer på de rigtige tidspunkter, siger Lind i en pressemeddelelse.

Foto: Chris Schotanus