Sebastian Vettel tog sejren på Suzuka, der viste sig at blive et dramatisk løb, der åbner kampen om VM-titlen igen.

Det blev en dramatisk start på Japans Grand Prix, da flere kørere måtte udgå. Kimi Räikkönen havde en berøring af Fernando Alonso, som gjorde at Ferrari-køreren punkterede sit venstre bagdæk, og han derfor spandt af. Der var dog mest tale om en race-incident, men det betyder at Alonso ikke fik point i Japan.

Romain Grosjean kørte op bagi Mark Webber, og australieren mistede flere placeringer. Lotus-køreren fik en stop-and-go straf for sin kontakt med Mark Webber.

I front beholdt Sebastian Vettel sin position, og Kamui Kobayashi lå på andenpladsen. En fantastisk start af japaneren fra Sauber, der var på hjemmebane. Jenson Button lå nu nummer tre, men Felipe Massa pressede ham hårdt i Ferrari’en.

Omkring omgang 14 og de næste par omgange begyndte flere biler at komme i pit for første dækskifte. Vettel beholdt sin føring, men Felipe Massa blev den store vinder, da han rykkede frem og overtog andenpladsen.

Længere henne i løbet fik Jenson Button presset Kobayashi, der lå til en sensationel tredjeplads. Japaneren modstod presset, selvom der kun var godt et halvt sekund imellem de to kørere, da de passerede målstregen.

Sebastian Vettel og Felipe Massa havde skiftedes til at sætte hurtigste tider, men det blev den regerende verdensmester, der tog en sikker sejr i Japan. Red Bull-køreren kontrollerede løbet fra start til slut. Et flot resultat af Felipe Massa, der viste noget af den styrke, der gjorde ham til Ferrari-kører. Han kom på podiet for første gang siden Korea’s Grand Prix i 2010. Kamui Kobayashi leverede også et fantastisk resultat med sin podieplads – et begejstret publikum jublede over deres lokale helts tredjeplads. Jenson Button fik fjerdepladsen, og det er også et godt resultat, når man tager grid penalty og mindre problemer med gearkassen med i betragtning.

Lewis Hamilton blev nummer fem, men et godt stykke efter Jenson Button – han kunne bare ikke få det til at fungere helt optimalt på Suzuka. Men tager dog vigtige point i VM – det samme gør Kimi Räikkönen, der kom ind efter McLaren-køreren.

Nico Hülkenberg fik en syvende plads i Force India-raceren, og Daniel Ricciardo I Toro Rosso fik et VM point, hvilket er et godt resultat for det team. Han holdt Michael Schumacher bag sig i den sidste fase af løbet. Schumacher startede næstsidst på grund af sin grid penalty i Singapore – så trods han ikke fik point, så fik tyskeren dog kørt sig langt op.

Spændingen i VM er absolut intakt. Sebastian Vettel fik med sin sejr halet maksimalt mange point ind på Alonso, der ikke fik point på grund af sin afkørsel. Tyskeren er nu kun fire point efter Ferrari-køreren. Samtidig fik både Hamilton og Räikkönen hentet lidt point ind på Alonso, men de to er dog henholdsvis 37 og 42 point efter spanieren.

Næste løb er i Korea allerede i næste uge, så vi må se om Fernando Alonso kan slå igen eller om Sebastian Vettel kan tage endnu en sejr og føringen i VM.

Resultatet af dagens løb:

1 Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault 53 1:28:56.242
2 Felipe Massa Ferrari 53 +20.6 secs
3 Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 53 +24.5 secs
4 Jenson Button McLaren-Mercedes 53 +25.0 secs
5 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 53 +46.4 secs
6 Kimi Räikkönen Lotus-Renault 53 +50.4 secs
7 Nico Hulkenberg Force India-Mercedes 53 +51.1 secs
8 Pastor Maldonado Williams-Renault 53 +52.3 secs
9 Mark Webber Red Bull Racing-Renault 53 +54.6 secs
10 Daniel Ricciardo STR-Ferrari 53 +66.9 secs
11 Michael Schumacher Mercedes 53 +67.7 secs
12 Paul di Resta Force India-Mercedes 53 +83.4 secs
13 Jean-Eric Vergne STR-Ferrari 53 +88.6 secs
14 Bruno Senna Williams-Renault 53 +88.7 secs
15 Heikki Kovalainen Caterham-Renault 52 +1 Lap
16 Timo Glock Marussia-Cosworth 52 +1 Lap
17 Vitaly Petrov Caterham-Renault 52 +1 Lap
18 Pedro de la Rosa HRT-Cosworth 52 +1 Lap
19 Romain Grosjean Lotus-Renault 51 +2 Laps
Ret Charles Pic Marussia-Cosworth 37 +16 Laps
Ret Narain Karthikeyan HRT-Cosworth 32 +21 Laps
Ret Sergio Perez Sauber-Ferrari 18 +35 Laps
Ret Fernando Alonso Ferrari 0 +53 Laps
Ret Nico Rosberg Mercedes 0 +53 Laps