Sebastian Vettel tog en sikker sejr i Korea’s Grand Prix, og overtager nu føringen i VM for kørere.

Sebastian Vettel overhalede som forventet Mark Webber, da starten gik. Bag dem kunne Fernando Alonso i sin Ferrari komme forbi Lewis Hamilton. Efter kun få sving ramte Kamui Kobayashi’s bagvinge Jenson Button’s baghjul, og briten måtte uforskyldt udgå af løbet. Der kom en lang periode med gult flag, da der skulle samles kulfiberstumper op. Nico Rosberg var også imliceret i uheldet, og han måtte udgå.

Kobayashi i Sauber fik en drive through penalty, som vi også så Romain Grosjean fik for en lignende forseelse i Japan. Kabayashi lå på daværende tidspunkt sidst, og han udgik senere af løbet.

I front kontrollerede Sebastian Vettel løbet, og opbyggede et stort forspring. Mark Webber lå på andenpladsen, og Fernando Alonso kom tættere og tættere på australieren. Men over en lang fase midt i løbet, der kunne Mark Webber holde Alonso cirkahalvandet sekund fra sig.

Lewis Hamilton kunne ikke få sine dæk til at fungere optimalt på McLaren-raceren. Via pit-radioen kunne man høre, at Hamiltons dæk præstererede under de antalt omgange, teamet havde sat som mål. Felipe Massa kom let forbi McLaren-raceren. Kimi Räikkönen og Lewis Hamilton havde over flere omgange en tæt kamp, og den vandt finnen og kunne overtage femtepladsen. Senere i løbet gled McLaren-køreren endnu længere og endte med kun ét point.

Sebastian Vettel havde knapt 10 sekunder til Webber, og knapt 15 sekunder ned til Fernando Alonso, da der resterede ti omgange. Det så ud til, at Red Bulls dæk blev slidt mere mod slutningen af løbet, men ikke nok til at der kom spænding i den absolutte top.

Med sin sejr overtager Sebastian Vettel føringen i VM foran Fernando Alonso. Ferrari-køreren gjorde dog sit med sin tredjeplads til at minimere tabet af point, så han fortsat holder sig til i kampen om VM de sidste fire løb. Mark Webber fik en sikker andenplads, og Felipe Massa kom sikkert ind bag Fernando Alonso, og fik en fjerdeplads. Så endnu et godt løb af Massa, om end det noget sent i sæsonen han er kommet i gang.

Sebastian Vettel fører VM med 215 point foran Fernando Alonso med 209 – Lewis Hamilton ser ud til at have udspillet sine VM-chancer.

Resultatet af dagens løb:

1 Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault Winner
2 Mark Webber Red Bull Racing-Renault +8.2 secs
3 Fernando Alonso Ferrari +13.9 secs
4 Felipe Massa Ferrari +20.1 secs
5 Kimi Räikkönen Lotus-Renault +36.7 secs
6 Nico Hulkenberg Force India-Mercedes +45.3 secs
7 Romain Grosjean Lotus-Renault +54.8 secs
8 Jean-Eric Vergne STR-Ferrari +69.5 secs
9 Daniel Ricciardo STR-Ferrari +71.7 secs
10 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes +79.6 secs
11 Sergio Perez Sauber-Ferrari +80.0 secs
12 Paul di Resta Force India-Mercedes +84.4 secs
13 Michael Schumacher Mercedes +89.2 secs
14 Pastor Maldonado Williams-Renault +94.9 secs
15 Bruno Senna Williams-Renault +96.9 secs
16 Vitaly Petrov Caterham-Renault +1 Lap
17 Heikki Kovalainen Caterham-Renault +1 Lap
18 Timo Glock Marussia-Cosworth +1 Lap
19 Charles Pic Marussia-Cosworth +2 Laps
20 Narain Karthikeyan HRT-Cosworth +2 Laps
Ret Pedro de la Rosa HRT-Cosworth +39 Laps
Ret Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari +39 Laps
Ret Nico Rosberg Mercedes Accident
Ret Jenson Button McLaren-Mercedes Accident