Som ventet trækker SEAT Sport sig fra WTCC med øjeblikkelig virkning. Det bekræfter teamet nu. I en meddelelse lyder det, at fabriksindsatsen lukkes ned efter det spanske mærke har nået sine mål med 30 sejre og to VM-titler.

SEAT Sport fortsætter dog med at supportere både kundeteams i WTCC og andre serier, ligesom også mærkeklasserne Supercopa og Eurocup med SEAT Leon-racere fortsat vil nyde support fra SEAT Sport i Martorell ved Barcelona.

– Efter at have opnået alle mulige succeser med vores team i WTCC, fokuserer vi nu vores kræfter på vores kundesport i forskellige mesterskaber som WTCC, Eurocup og Supercopa, som vil nyde godt af et boost i år med løb i flere lande. Vi er altid ivrige efter at vinde, når SEAT er på banen, og for at gøre det, vil SEAT Sport sikre den nødvendige tekniske support til vores kunder, siger sportsdirektør i SEAT, Jaime Puig.

Danske Michel Nykjær er som nævnt på Racemag tirsdag en af de kørere, der i 2010-sæsonen får adgang til de dieseldrevne SEAT Leon WTCC-racere.

SEAT Sport har skrevet sig ind i historiebøgerne ved at være første mærke, der har vundet et mesterskab med dieseldrevne racere. SEAT vandt WTCC i 2008 og 2009.

Michel Nykjær er blandt de privatkørere, der i 2010 stiller med en SEAT Leon TDi – hvordan vil det gå? Deltag i afstemningen herunder.

Foto: SEAT Sport