En treårsplan er netop blevet lanceret af den nye fællesnordiske satsning mellem danske DTC og svenske STCC. Med i planen hører også, at løbene fra 2011 ikke blot skal være en svensk/dansk affære. Også de øvrige nordiske lande skal med på den nye vogn.

Svindende deltagertal i DTC har krævet nye tiltag. Et af dem bliver den svensk/danske landskamp i fire akter, der kommer til at foregå på FDM Jyllandsringen, Ring Knutstorp og bybanen i Gøteborgs havn. Men på sigt vil også baner som fx Våler i Norge og Ahvenista i Finland.

– Første år kører vi sammen i fire afdelinger, året efter som et rendyrket skandinavisk mesterskab og 2012 håber vi på etablerede races i både Sverige, Danmark, Finland og Norge med teams fra de respektive lande, og forhåbentligt med en bil, som er hurtigere, frækkere og bedre for miljøet, siger bestyrelsesformand Erik Olsson fra STCC AB.

I Norge findes i dag ikke et mesterskab som i Sverige og Danmark. Finland byder på både et finsk standardvognsmesterskab som DTC samt et GT3-mesterskab for biler som Ferrari F430, Porsche 997 GT3 Cup og Lamborghini Murcielago. Nogle af disse biler findes i stort tal i de skandinaviske lande og kører i fx Porsche Carrera Cup Scandinavia og Ferrari Scandinavia Challenge.

– Hvad skandinavisk racing behøver er stabilitet, både når det gælder regler och organisation. Istedet for at flere serier går hver deres retning, skaber et skandinavisk mesterskab en bredere platform for både teams, sponsorer og publikum, siger STCC’s chef Bob Huzell til STCC’s hjemmeside.

Hvad mener du om den nye fælles satsning? Giv din stemme nederst på sitet!

Foto: Christina Kronborg