Op- og nedtur i Rusland

De to danske deltagere i Ruslands Grand Prix gik tomhændede fra runden hvad angår pointhøst. Kevin Magnussen kørte dog et godt løb for Haas i Formel 1 hvor en tolvteplads ikke yder hans indsats retfærdighed. Fra startplads P18 lavede Kevin en af sine karakteristiske starter og var P9 efter første runde. I dette års udgave af Haas-raceren kræver det dog uheld for nogle af de foranliggende for at score point, og det skete ikke.

Heller ikke Christian Lundgaard fik points i Formel 2. Danskeren blev ramt af en konkurrent på første omgang af lørdagens løb, og måtte udgå. Sprintracet søndag blev afbrudt efter fem omgange grundet et større uheld. Christian er nu P4 i mesterskabet før de to sidste runder.

Se stillinger og resultater i Formel 1 her.

Se stilling og resultater i FIA Formula 2 Championship her.

Mikkel på Nürburgring

Mindre end en uge efter Le Mans var Mikkel Jensen og flere andre danskere til start i det traditionsrige 24-timers løb på Nürburgring. Sammen med holdkammeraterne i BMW-teamet Walkenhorst Racing blev det til P12 i generalklassementet for Mikkel. Læs mere her.

Dansk succes i DKM


Tredje afdeling af Deutsche Kart Meisterschaft (DKM) blev årets hidtil bedste for de danske deltagere. Tre podiepladser og adskillige top-10 resultater blev det til på banen i Wackersdorf.
I Finale 2 i klassen OK blev det til P2 til Georg Kelstrup og P3 til Julie Friis. Også Emil Tanggard og Elias Olsenscorede gode points.
I gearklassen DSKC kom den tredobbelte Danmarksmester Lasse Karlshøj i mål på andenpladsen, mens Andreas Falchbesatte sjettepladsen.
Endelige blev det til top-10 placeringer i OK Junior til Mathias Bjerre Jakobsen og Marius Kristiansen. Der mangler en runde af mesterskabet.

Se alle resultater på DKM’s hjemmeside her

Topresultater i GT4


Bastian Buus og hans tyske makker gjorde rent bord femte runde af European GT4 Series på Zandvoort i Holland. Holdet vandt begge rundens løb, og fører i kampen om Pro/Am-mesterskabet med Nicolaj Møller Madsen og makker på andenpladsen. Begge kører for Porsche-teamet Allied Racing. Læs mere her.
Nicolaj deltog samtidig i 24-timers løbet på Nürburgring og kørte i pendul mellem de to baner.

Også i British GT 4 Championship viser danskerne flaget. I seneste runde på Donington Park (20. september) vandt Patrik Matthiesen og hans makker Collard GT4-klassen i deres McLaren og er samlet P3.

Formel 4-talenter i aktion


Tredje afdeling af DM for Formel 4/5 blev afviklet på Ring Djursland i weekenden. Sebastian Øgaard vandt to af de tre løb, mens Mads Hoe tog sig af det sidste løb.
Samler er Conrad Laursen fortsat i spidsen af Formel 4-mesterskabet foran Benjamin Frislund og Øgaard, mens Mads Hoe fører Formel 5 foran Lucas Daugaard og Jacob Bjerring.

Efter rundens løb i det spanske Formel 4-mesterskab i Valencia er Oliver Gøthe P3 og Valdemar Eriksen P9 samlet.

Læs mere om løbene her.

Sejre i Ferrari Challenge

Michelle Gatting tog pole position, sejr og en andenplads i Ferrari Challenge på Misano i Italien, hvor også Frederik Paulsen tog dobbeltsejr og sikrede sig mesterskabet i Am-klassen. Læs mere her på seriens hjemmeside.

Dette er fra DASUs elitenyhedsbrev, som du kan abonnere på – tilmeld dig her.

Foto: Andy Hone / LAT Images