Igen i år blev 24-timersløbet på Nürburgring en regnfuld affære, og det gav dårlige odds til Mikkel Jensen og Walkenhorst-teamet, som ikke kunne få farten op på den våde racerbane.

Mikkel Jensen havde set frem til at kæmpe med om et topresultat i årets udgave af 24-timersløbet på Nürburgring. Et regnvejr satte dog ikke alene danskeren og hans tre teamkammerater, Christian Krognes, David Pittard og Jordan Pepper, ud af spillet – det udløste også et ni timer langt rødt flag til hele det knap 100 biler store felt. 

– Vi vidste fra start, at det ville blive et svært løb. Vi har været hurtige på Nürburgring hele året, men vores svaghed var vores regnvejrsdæk, så da vi indså, at det meste af løbet ville foregå i regn, var vi godt klar over, at vi var ude af kampen. Vores data viste, at blot et enkelt stint eller to på regnvejrsdæk ville dræbe vores chancer, og vi endte faktisk med at køre det meste af løbet i regn, lyder det fra Mikkel Jensen. 

Danskeren og hans tre teamkammerater formåede dog at holde deres BMW M6 GT3 fra Walkenhorst Motorsport på den førende omgang frem til det røde flag, som blev givet ved 23-tiden lørdag aften. Og da løbet igen blev givet frit, startede kvartetten fra en 13. plads.   

– Vi hentede en ekstra position frem mod målflaget og sluttede på en samlet 12. plads. Det er svært at være tilfreds. Vi har forberedt os så ufatteligt meget på det her løb, men vi må bare erkende, at vi ikke var hurtige nok under omstændighederne. Nürburgring kan virkelig overraske med vejret, og det må man sige, at den også gjorde i år. Det gode er, at vi trods alt har fået en masse data i bogen, og jeg håber, at jeg kan vende tilbage igen næste år med Walkenhorst. 

Næste opgave for Mikkel Jensen er fjerde afdeling af European Le Mans Series, som afvikles på Monza den 9.-11. oktober, og hvor danskeren er tilbage hos LMP2-teamet G-Drive Racing.

Foto: CLÉMENT MARIN