Racerbiler, gokarts og generelt biler og motorsport er en af de dyreste sportsgrene eller fritidsinteresser som findes. Det skal dog ikke afholde ikke-velhavende fra at have benzin i blodet. Det er forholdsvis billigt at følge med på TV i eksempelvis Le Mans, men hvis man selv skal ud og køre ræs kan det godt blive en dyr fornøjelse. 30 minutters ræs vil typisk koste mellem 200-300 kr. I denne artikel kan du læse om, hvordan du får råd til at køre mere ræs i fritiden.

 

Prioriter din tid i Gokarten

Let’s face it – motorsport er bare dyrere end andre sportsgrene, så du kan lige så godt starte med at indstille dig på, at du ikke kan bruge lige så lang tid i gokarten som andre bruger på racercyklen. Sæt et realistisk mål for, hvor lang tid du godt kunne tænke dig at bruge på banen om ugen – eksempelvis 1 gang hver eller hver anden uge – og stræb efter at opfylde dette mål. Du kan ligeledes benytte andre metoder til at få dit benzin-kick tilfredsstillet – eksempelvis ved at se motorsport i fjernsynet og eventuelt oddse på din favorit-kører.

 

Brug dine penge hvor du får mest ud af dem

Hvis ræs er en stor hobby, men du ikke føler, at du har nok penge til at opfylde den, er det tid til at kigge lidt på din økonomi, herunder dit forbrug. Langt de fleste personer bruger penge på ting som reelt ikke skaber nogen glæde eller værdi for dem. Det kan derfor være en god ide at dykke ned i dine udgifter for de seneste 3 måneder og tage et kig på om du kunne have være foruden nogle af udgifterne. Typisk vil du finde en række af ting som har været lidt ligegyldige for dig, hvor du reelt set hellere ville have brugt pengene på ræs.

 

Budget og prioritering

På baggrund af kontoudtogene kan du nu lægge et budget for de kommende par måneder, hvor du indregner de ekstra udgifter som du gerne vil bruge på din hobby. Det kan eventuelt også sættes penge af til en rejse, hvor du kan se et af dine favorit-racerløb. Husk hele tiden af have prioritering i baghovedet, da det i sidste ende handler om at benytte dine penge, hvor de skaber mest værdi for netop dig.

 

Kviklån eller ej?

Kviklån er meget fristende, hvis man står og mangler penge hurtigt – de er bare utrolig dyre i renteudgifter og kan blive en dårlig vane, hvis man først er faldet i en enkelt gang. Af den grund bør du altid overveje om du er i stand til at betale lånet tilbage inden for en forholdsvis kort periode – ellers løber renter og gebyrer på lånet op i særdeles høje beløb, der på lang sigt kan være meget skadelige for din økonomi. Ydermere bør du altid benytte en lånesammenligningsside som www.lån.dk til at sammenligne de forskellige kviklån, da der kan være stor forskel på ÅOP (Årlige omkostninger i procent), der er prisen på lånet.