I 2014 skal motorsportsfans ikke længere forestille sig en fremtid, hvor lyden fra racerløb ikke er til stede og bilerne kører på strøm. FIAs nye racerserie Formula E er formel-biler, der drives af strøm. Det er planen, at der i 2014 skal være et mesterskab med 10 løb, der afholdes midt i storbyer.

I august var Rio di Janeiro den første by til at præsentere, at de skal være vært for et E-Prix. Nu er den anden by blevet offentliggjort, og det er samtidig det første besøg i Europa for Formula E. Racerserien kommer nemlig til den italienske hovedstad Rom. Alejandro Agag, CEO i firmaet bag løbsserien siger:

– Vi er beærede over at have Rom ombord som den første europæiske by til at være vært Formula E, da Italien er kendt for sin passion, ekspertise og tekniske innovation indenfor motorsport. Ren bytrafik og bæredygtighed er en prioritet for vores mesterskab, og Formula E ønsker at blive en skueplads for disse fremskridt gennem et underholdende og altomfattende event.

Prototypen blev kørt gennem Roms gader, som du kan se i videoen. Her blev den kørt af testkøreren Lucas di Grassi, der tidligere har kørt Formel 1 for Virgin (Nu Marussia).

McLaren annoncerede i november, at de skal designe og bygge teknologien til de nye Formula E. Det sker i samarbejde med det nystartede selskab Spark Racing Technology med Frederic Vasseur i spidsen.

Formula E har præsenteret sig som en åbent mesterskab, hvor de opmuntrer andre bildesignere og konstruktører til at bygge en Formula E racer. Det tekniske reglement fra FIA om mesterskabet bliver snart offentliggjort. Der er bestilt 42 biler fra Spark Racing Technology til levering i 2014 for at sikre, at der er nok biler til rådighed.

Se mere om den nye racerserie her