Søndag den 20. september kåres ikke mindre end to vaskeægte danmarksmestre på det ny-etablerede idrætsanlæg Rødby Karting Ring. Rødby Go-Kart Klub har sat alle sejl til for at afvikle årets fornemste karting-løb på den bedste måde, samtidig med at alle Covid-19-restriktioner overholdes.

“Vi er stolte over, at allerede i banens anden fulde sæson fik vi tildelt DIF DM” udtaler Rødby Go-Kart Klubs formand, Erik Lystrup, og tilføjer “Det viser unionens påskønnelse af vores sportsligt krævende bane og tillid til at klubben kan løfte et arrangement af den størrelsesorden”.

Knap 90 kørere er klar (se deltagerliste her). Foruden de to DIF-mesterskaber for voksne kørere, konkurrerer de bedste ungdoms- og børnekørere i tre klasser mod hinanden for at kåre mestre. 

Arrangementets hurtigste klasse har betegnelsen KZ og er for kørere, som er fyldt 15 år. De kører med en højtydende 125cm totaktsmotor med seks gear, og når op på hastigheder over 150 km ned af langsiden på Rødby Karting Ring. De brede slicks-dæk og køretøjets lave tyngdepunkt sørger for at svinghastighederne også kan holdes meget høje.

Den anden DIF-mesterskabsklasse er OK. Den svarer til KZ, blot er motoren uden gear og vægten er lidt lavere. Hastigheden når næsten samme niveau, og tiderne er blot et sekund langsommere end KZ på den 1.246 meter lange bane.

I begge de to DIF-mesterskabsklasser stiller Rødby Go-Kart Klub med stærke kort. Regerende mester i OK-klassen Mikkel Højgaard Petersen er hjemmehørende i klubben, og den unge kører spås gode muligheder for at genvinde mesterskabet. I KZ er det lokale brødre-par Julius og Viktor Lassen ofte med helt fremme, og på en god dag på hjemmebanen vil en af dem utvivlsomt kunne bejle til titlen.

Finalerne afvikles søndag eftermiddag fra kl. 13:30 og et par timer frem.

Løbene fra Rødby kan følges forskudt på SPORT LIVE.