Richard Göransson overraskede i 2011 med en andenplads i PWRC-klassen i sit hjemlands VM-rally, Swedish Rally. Nu skruer den tidligere, firedobbelte STCC-mester op for ambitionerne og stiller i en MINI WRC – målet er VM-point.

– Det her bliver den største udfordring i min karriere, og jeg ville lyve, hvis jeg siger jeg ikke er nervøs. Jeg kørte jo rally for første gang for kun lidt over et år siden, siger Richard Göransson, der på vej mod andenpladsen i det Karlstad-baserede rally kørte i en Mitsubishi indsat af Eljas Motorsport.

Det bliver også samme team, der indsætter WRC-bilen fra Prodrive. Målet er – udover det rent sportslige – også at den nu tidligere STCC-kører skal udvikle sig.

– Jeg har været med i toppen af racing i flere år nu, og for mig er det vigtigt, at jeg fortsætter med at udvikle mig som kører, og rally er en måde at gøre det på. Jeg lærer at improvisere, imødegår forskellige forhold på en bedre måde og tager hurtigere den rette beslutning. Rally er stadig noget helt nyt for mig, og WRC er det største man kan køre, det er rallys Formel 1, siger Göransson videre i en pressemeddelelse.

VM-rallyet Swedish Rally er det andet i VM-kalenderen 2012 og køres den 9.-12. februar.

Richard Göransson kører i 2012 TTA, Touring Car Teams Association for sit vanlige team, WestCoast Racing.