Vejrguderne satte deres helt tydelige præg på lørdagens 1. heat af DTC på Bellahøj Park. I silende regn gik starten til heatet, og fra pole position havde Kasper H. Jensen held til at holde Jan Magnussen og Casper Elgaard bag sig hele vejen. Faktisk førte den unge Team Flexlease.nu-kører fra start til mål, men det var ikke uden et massivt pres fra Jan Magnussen, der virkelig skruede op for presset over de 12 omgange i Københavns gader.

Bag de to fik Casper Elgaard ellers en super start. Han skød frem, men kunne ikke få plads til at gøre mere ved det. I øvrigt kørte den forsvarende mester under ganske svære betingelser, da hans vinduesvisker gav op på første omgang. Derfra var det svært for alvor at gøre noget ved Kasper H. Jensen og Jan Magnussen ude foran.
Bedre blev det heller ikke for Elgaard af at Michael Markussen fandt godt med fart og kørte sig forbi Elgaard på syvende omgang.
Massive Motorsports anden kører, Nicolai Sylvest, havde ikke heldet med sig. Fra en ellers lovende 4. startposition kostede et sammenstød og en efterfølgende punktering en tur i pit. Tilbage på banen gik tiderne den rigtige vej, men så gik gearkassen i Sylvests bil, og forhåbningerne om et godt resultat i København er et stykke væk.

Frederik Schandorff, Kasper H. Jensens holdkammerat i Team Flexlease.nu, skød også godt frem. En god start og et velovervejet løb bragte ham fra P7 til P5, hvilket sikrer Schandorff vigtige point og et rimeligt udgangspunkt for søndagens 2. heat, hvor de otte første bytter plads. En anden, der fik den optimale optakt til søndagen, er Kasper Aaskov. Han fandt vej helt fra P20 på gridden til P8, og har dermed pole position søndag middag.

Lørdag markerede også DTC-debuten for norske Andreas Bakkerud. Fra P17 kørte han sig til P11, men nordmanden, der pt er nummer tre samlet i World Rallycross medgiver, at der er lidt at lære i DTC-raceren endnu.

Reaktioner fra kørerne:

Kasper H. Jensen, vinder:
– Man skulle godt nok holde tungen lige i munden her. Fik holdt godt styr på Jan, men på sidste omgang fik han en lidt for god chance, for jeg glemte simpelthen at skifte gear. Fik det heldigvis lukket ned, så det var godt. Nu er det så fra P8 i morgen – det tager jeg, som det kommer. Jeg håber, vi kan få noget tørvejr…

Casper Elgaard, P4:
– Det var rimeligt svært… Man kan gå to veje med regndæk i DTC – de let brugte er bedst, når det ikke hamrer ned, og de nye er gode, når det virkelig giver vand. Vi valgte forkert, og jeg kørte med de brugte. Og så døde mine viskere, hvilket ikke var optimalt, for jeg kunne ikke se noget. Dækkene blev bedre til sidst i heatet, men da var det desværre for sent.

Frederik Schandorff, P5:
– Farten var god, men det var virkelig glat derude. Jeg fik presset Casper Elgaard godt, og var lige ved at smide bilen i forsøget på at komme forbi. Jeg valgte derefter at tage den lidt med ro, for en femteplads er også gode point. Jeg ser frem til i morgen, og var ret godt kørende i tørvejr, så jeg er bestemt fortrøstningsfuld.

Martin Andersen, P7:
– Jeg er fint tilfreds. Fik en god start fra P9 og kom ud som sekser efter første sving. Den blev noget løs i bagenden efter 2. omgang, så vi har lige et par ting at skrue på, men jeg er godt tilfreds. Bilen er hel, og vi er helt klar til i morgen.

Andreas Bakkerud, P11:
– DTC er en helt ny oplevelse for mig. Det var godt, at mine tider blev en del bedre til sidst, så jeg er godt tilfreds. Det er en helt anden verden end Rallycross, så at sammenligne det med DTC er svært. Det er lige så forskelligt som håndbold og fodbold – bolden er rund, men det er også eneste fællesnævner…

Nicolai Sylvest, DNF:
– Var uheldig at blive ramt i starten af Ronnie Bremer. Det punkterede desværre mit ene fordæk, så jeg måtte have det skiftet, og så var det løb ligesom kørt. Jeg kommer så tilbage på banen, og tiderne er helt fine – hvorefter gearkassen går. Det var ikke rigtigt mit løb.