Et turbulent 1000 km-løb på Spa blev som tidligere nævnt på Racemag stoppet af strømafbrydelse og var præget af flere omgange regn.

I en satsning på intermediates kort før slut måtte Tom Kristensen dog se sig passeret af Stephane Sarrazin i Peugeot på slicks, og tredjepladsen var en realitet.

Som nævnt tidligere i Tom Kristensens klumme her på Racemag kørte de tre Audi R15 plus med meget lav downforce for at simulere setup til La Sarthe-banen i Le Mans. Dette betød dog problemer, når der var vand på Spa-banen.

– Det var et stort løb. Der skete så mange ting. Mens jeg sad i bilen til slut, begyndte det at regne, og efter et uheld kom safetycaren på banen. Vi så i begyndelsen, at vi taber masser af tid under de betingelser. Derfor var det i princippet det rigtige valg at gå på intermediates. Vi var meget hurtige og kunne hente tid ind. Dog var banen 15 minutter før slut igen tør, så set i bakspejlet var det den forkerte beslutning. Men vi er racere og ville vinde. Dog faldt vi tilbage på tredjepladsen, siger Tom Kristensen.

Audi Sport Team Joest ser dog sig selv i en god position forud for 24-timersløbet på Le Mans, på trods af flere uheld også med de to øvrige Audi-racere – dog ikke af teknisk karakter.

– Resultatet er en smule skuffende, da vi 20 minutter før slut var i en position, hvor vi kunne vinde løbet. Med på trods af det, så var løbet rigtigt godt for teamet. Det var et tæt løb med mange ikke helt enkle beslutninger. Det var godt, at teamet her kunne blive sammenkørt til Le Mans. Vi kørte med blik på Le Mans med meget lidt downforce og var på trods af det konkurrencedygtige, siger Dr. Wolfgang Ullrich, motorsportschef hos Audi.

Foto: Audi Motorsport