Dermed styrker Red Bull også deres andenplads i kontruktørernes mesterskab, særligt da forfølgerne fra Toyota landede uden for pointene. Men Webbers resultat overskygges af Sebastian Vettels exit.

Vettel startede som firer, men lige fra starten var det tydeligt, at tyskerens venstre bagdæk led massivt, og VM-treeren måtte tidligt i pit. Løbet så allerede sort ud da, og kort efter gik det galt for Vettel, der røg i barrieren i Ste. Devote efter start/mål-langsiden.

– Der var ikke så meget at sige, jeg bremsede måske lidt for sent, låste baghjulene og ramte muren. Vi mistede helt tydeligt meget tid allerede i det første stint på de bløde dæk. Vi var sikre på, at de ville virke i det første, korte stint, men det gjorde de ikke. Det er selvfølgelig skuffende, men sådan går det sommetider. I Monaco laver du en lille fejl, og betaler prisen, siger Sebastian Vettel.

Teammate Mark Webber startede otter og var på femtepladsen i mål og fastholder dermed fjerdepladsen i VM, nu 3,5 point efter teamkammerat Vettel.
– Vi er ganske glade med femtepladsen, for at være ærlig. At få nogle point efter en svær kvalifikation er ganske godt. Der var nogle flere kørere, der kom i spil denne weekend, så at vi stadig kan tage derfra med point er godt for os til konstruktørernes mesterskab. Gutterne arbejdede som fanden med at få en masse nye dele på, så det var vigtigt for os at få nogle point, siger Mark Webber.

Foto: