Den 24. oktober 2020 afholder Randers Auto Sport – i anledningen af deres 40-års jubilæum – 4. afdeling af DM Rally som også er finalen og markerer afslutningen på den korteste sæson set. 

Løbet køres på Syddjurs bedste veje med prøver som stort set aldrig har været kørt før. Starten går kl. 11.30 fra servicepladsen for første deltager. Løbet består af tre prøver som hver køres tre gange. I alt køres der 114 km prøver og 237 km i alt. Løbsleder Carsten Møller fortæller:

“Prøve 1 er en sammen sætning af to prøver hvor den ene er snæver og snoet, den anden har hurtige svingkombinationer. Prøve 2 er en ren grus prøve med de udfordringer det giver. Prøve 3 er kuperet, snoet, snæver og har ikke været kørt siden 1998,” siger han.

“Jeg mener at prøverne er teknisk svære og af høj kvalitet, to af prøverne har aldrig været kørt uden afkørsler. 114 km prøver skal nok udfordrer de fleste. Og så mener jeg at det er fantastisk at Djurs Rally fik en tegning (Rallybil over Djursland) tegnet af Trine Skovby, som selv havde brugt januar 2020 på at drømme om vores fantastiske sport rally,” fortsætter løbslederen.

Feltet kommer til at byde på et par nyheder, blandt Kristian Poulsen/Ole R. Frederiksen.

“Jeg sige det er fedt med den køreropbakning som jeg får, fra den lille familiefar som kører for husholdningsmidlerne, over det store felt af talentfulde teams som yder en kæmpe indsats i DSR, der er til lige 7 stk. R5 biler i kongeklassen, derudover byder jeg også på en danmarkspremiere på en dansk WRC-bil,” siger han.

Også Simon Vallentin/Peter Egholm har opgraderet og kommer i en Hyundai i20 R5.

Det er den absolutte elite inden for dansk rally, der kommer forbi så der bliver masser af fede biler at kigge på. Derudover har op mod 20 mandskaber fra Sverige, Tyskland, Holland og Danmark tilmeldt sig til Volvo Euro Cup så her er chancen for at se både garvede men også nye kørere styre de voldsomme Volvo ‘er rundt på prøverne. Løbet tæller til flere mesterskaber indenfor rally; Dansk Super Rally 2020, danmarksmesterskabet i rally, danmarksmesterskabet i historisk rally, Volvo Euro Cup 2020 og R2 Super Rally Cup.

Jubilæumsløb i skyggen af corona

Sort så det ud tilbage i marts, da corona holdt sit indtog i Danmark og fra denne ene dag til den anden lukkede landet og dermed også vores elskede motorsport ned. Alle løb blev aflyst og i garagerne holdt rallybilerne fuldstændigt klar til løb. Pludselig lærte vi at corona ikke bare er navnet på en mexicansk øl, nu var det også navnet på en sygdom som ingen rigtigt vidste hvad var.

Da der endeligt blev lukket lidt op igen og der så småt kom gang i motorsporten blev der med initiativ fra flere sider arrangeret små træningsløb med få deltagere.

Siden har tre klubber haft modet til at afholde de tre første afdelinger af DM-rally og det har krævet meget planlægning for at alle corona-restriktioner er blevet overholdt. Desværre har man været tvunget til, at der ikke var adgang for tilskuere på servicepladserne; noget både rallyteams og tilskuere har været kede af.

Håndsprit og afstand er det nye sort men dette afskrækker ikke løbslederen for Djurs Rally 2020 for 40-års jubilæumsrally, det skal der være så planlægningen har været i gang længe og har krævet en masse ekstraarbejde, da Corona restriktionerne skal overholdes. Forsamlingsforbudet på 50 personer er jo desværre forlænget til og med 31. oktober og det giver igen mere arbejde. Servicepladsen, hvor bilerne holder inden de sendes afsted ud på prøverne, skal deles op i mange zoner med få biler i hver for at overholde forsamlingsforbudet. Der skal være håndsprit, deltagerne må ikke bevæge sig udenfor deres zone, sælges der mad skal man bære mundbind når man står op, man skal holde afstand, ja der er lige pludselig kommet mange ting oveni som skal planlægges for at få det hele til at gå op i en højere enhed.

Løbet køres desværre uden tilskuere men de folk der samles langs de offentlige veje, skal overholde myndighedernes anvisninger. 

Men det skal nok lykkes og Randers Auto Sport glæder sig til at byde deltagere, hjælpere og tilskuere velkomne til et brag af et 40-års jubilæumsløb.

Mere info om løbet kan findes på løbets Facebookside her.  

Man kan følge løbet live på Rallyresult gennem hele dagen. 

www.racenettv.dk kommer og filmer nogle af prøverne og dette kan man senere se på diverse regionale tv2-kanaler. 

Foto: Allan Post