Få dage forud for årets første DM-rally, Danboring Rally ved Kjellerup, blev rallysporten som helhed præsenteret for den danske presse ved et arrangement på Ledreborg Slot. Her var et udvalg af det danske rallyfelt samlet for at svare på spørgsmål, vise materiellet frem samt – ikke mindst – give de fremmødte journalister mulighed for at føle på egen krop, hvordan en rallybil fungerer.

Arrangementet var ikke ment som en direkte optakt til den forestående DM-sæson, men var i stedet lagt an på at give journalisterne mange forskellige indgangsvinkler til rallysporten og at vise, hvor bredt sporten spænder. De deltagende kørere var derfor omhyggeligt udvalgte, så man udover spidskandidater til en generel rallysejr også kunne møde historiske rallykørere og ikke mindst unge talenter, som havde en særlig rolle i dagens program.

Folketingsmedlem, Kristian Phil-Lorentzen, var til stede og fik en køretur med dansk rallys yngste Danmarksmester, den kun 20-årige Kenneth Madsen (billedet), som til denne sæson stiller op i en yderst potent Suzuki Swift. Efter turen påpegede Kristian Phil-Lorentzen, at trafiksikkerhed ikke kun er et spørgsmål om lavere hastighed, men i meget høj grad også et spørgsmål om, at chaufførerne lærer at håndtere deres køretøj.  “Kenneth Madsen er det bedste bevis på, at unge mennesker med benzin i blodet sagtens kan køre sikkert bil. Mange uforklarlige trafikdrab med unge eller vanvidskørsler ville kunne undgås, hvis flere unge bilister havde blot en brøkdel af den køretræning og selvindsigt, som Kenneth Madsen besidder,” sagde Kristian Pihl Lorentzen.

Med til at understrege, at unge sagtens kan køre hurtigt og sikkert, var også Tim Fraas, som i år vil satse internationalt på NEZ-mesterskabet i sin Volvo 240 og Simon Larsen, sidste års vinder af Sport 1400. Begge viste mange passagerere at turbo og 4-hjulstræk ikke er nogen betingelse for en stor oplevelse i en rallybil.

Foto: Henning Smed