Nyt i DRL’s Dansk Metal S2000 Championship denne sæson er succesballast. Som i den virkelige verden får kører nu ballast i bilen efter resultaterne i foregående afdeling i et forsøg på at sikre jævnbyrdigheden i toppen af DRL.

Til anden afdeling af årets mesterskab, skulle teamkammeraterne Thor Qualmann og Michael Christensen begge køre med 50 kilos ballast på Imola-banen. Det bremsede dog ikke Qualmann synderligt, da BMW-køreren fra pole position kunne tage en sejr og en andenplads i andet løb.

– Med 50kg i succesballast, var mine forventninger ikke høje til løbene på Imola. Jeg trænede en del for at få kørt rytme i bilen og fandt hurtigt ud af, at ballasten sænkede mig en hel del. I super pole blev jeg meget overrasket over at have sat hurtigste tid og dermed pole position til løb 1, siger Thor Qualmann.

– Jeg fik en god start og lagde mig i spidsen af feltet. Jeg vidste, der skulle køres god afstand ned til efterfølgerne, og da der var kamp mellem 2. og 3. pladsen, kunne jeg koncentrere mig om at være stabil og køre en sejr i hus, siger Thor Qualmann, der kunne tage sejren foran Jesper Davidsen i Volvo, Kasper Jensen i BMW og Allan Lykke i Volvo.

Michael Christensen foran Thor Qualmann på Imola
Michael Christensen foran Thor Qualmann på Imola

– I andet løb startede jeg fra en ottendeplads. Endnu en gang fik jeg en god start og satte af sted efter mine teamkammerater. Under hele løbet var der pres bagfra, men på sidste omgang lykkedes det mig at komme forbi Michael (Christensen, red.) på andenpladsen og dermed blive den samlede vinder af løbene på Imola, siger Thor Qualmann, der med næsten maksimal score kører sig i spidsen af Dansk Metal S2000 Championship.

Vinder af andet løb blev Kasper Jensen, Thor Qualmanns teamkammerat mens Michael Christensen fulder dagen for TMK Racing med tredjepladsen.

Stillingen i Dansk Metal S2000 Championship efter to afdelinger:

1 Thor Qualmann, 925 point
2 Kasper Jensen, 860
3 Michael Christensen, 860
4 Ian Andersen, 754
5 Jesper Davidsen, 735
6 Allan Lykke, 700
7 Steffen Møller, 696
8 Jesper Bayer, 632
9 Martin Jensen, 620
10 Erik Luxhøj, 604

Næste afdeling i Dansk Metal S2000 Championship er på Laguna Seca den 4. januar.

Foto: Thor Qualmann