Rally Islas Canarias El Corte Inglés 2013 byder på noget af et sceneskifte for ERC-kørerne. Som i WRC er det en voldsom klimaforandring fra sne og is i mellemeuropa til asfalt og varme på Gran Canaria.

Tredje afdeling af EM-serien tiltrækker sig – ikke helt unaturligt – masser af opmærksomhed, da den tidligere F1-kører Robert Kubica gør comeback i international motorsport. Det sker som tidligere berettet bag rattet af en Citroën DS3 RRC indsat af Lotos-teamet i EM og WRC2 for polakken.

Han får 16 konkurrenter fra ERC at dyste imod, når starten på rallyet går torsdag på den største af de kanariske øer. Den nok største favorit er tjekkiske Jan Kopecky, der jagter sin tredje sejr på øen.

I alt 14 specialprøver over 246 kilometer skal kørerne ud på fra fredag over lørdag. Rally Islas Canarias er kendetegnet ved hurtige bjergveje, der bugter sig igennem landskabet. Da mange sving er meget snævre, stiller det store krav til kørernes noter, setup af bilen og præcision.

Da løbet ikke er del af et national mesterskab, som mange ERC-rallies er, er startlisten præget af ERC’s vanlige kørere. Udover Kopecky og Kubica tiltrækker også Peugeot-junior Craig Breen sig en del opmærksomhed, ligesom Daniel Oliveira og det lokale islæt Luis Monzón er værd at holde øje med.

Du kan følge rallyet via livetiming og kommentarer fra ERC’s hjemmeside, ligesom Eurosport også viser flere gange i løbet af weekenden fra rallyet.

I den samlede stilling fører Jari Ketomaa foran Jan Kopecky. Ketomaa er ikke til start denne weekend.