Fra Australien og en premieresejr til Kimi Räikkönen og Lotus F1 Team er det nu andet GP i 2013-sæsonen.

Og der er lagt i kakkelovnen – nærmest i bogstaveligste forstand, for Sepang-banen venter med fugtig hede og risiko for den heftige monsunregn, der ved flere lejligheder har afbrudt GP’et i Malaysia – senest sidste år.

Banen 5,543 meter lang og er karakteriseret ved lange kurver, der slider hårdt på dækkene, og de to langsider, der sammen med varmen lægger pres på motorerne. Begge langsider er også DRS-zoner.

Sidste år vandt Fernando Alonso en af sine overraskende sejre – overraskende, fordi han ikke var den hurtigste på banen. Det var til gengæld Saubers daværende kører Sergio Perez, der jagtede og pressede den dobbelte verdensmester på vej mod sit bedste resultat hidtil i F1.

Som i Australien bliver det en udfordring at få dækkene til at fungere optimalt. Pirelli har hård- og medium-compound med til Malaysia, og de, der formår at udnytte det sorte guld bedst, har nok også de bedste kort på hånden.

Det store spørgsmål er, om de varmere temperaturer vil være til Red Bull Racings fordel, så Vettel – og Webber – kan holde tempoet, de viste i træning og kvalifikation senest. Lige bag dem står Lotus F1 Team-kørerne og Ferrari med Alonso og en genfødt Felipe Massa klar.

Første træning køres klokken 03.00 fredag morgen dansk tid, mens anden træning ligger klokken 07.00. Tredje træning afvikles lørdag klokken 06.00 dansk tid, mens kvalifikation køres fra klokken 09.00. Selve løbet starter også søndag klokken 09.00 dansk tid.

Du kan finde spiltips på F1 på tipsomtips.com.