Estiske talenter en masse står på spring denne uge for at skinne i hjemmebanerallyet auto24 Rally Estonia.

Syvende afdeling af FIA ERC køres med centrum i Otepää og ceremoniel start torsdag i Tartu i det lille land i Baltikum, der har fostret en mængde rallystjerner på den internationale scene.

Bortset fra den asfalterede superspecial i Tartu er de resterende 14 prøver på grus, og rallykørerne skal ud på i alt 231,55 km.

I alt 60 biler er med i rallyet, der formentlig får besøg af estere oppe foran som Ott Tänak og Timmu Körge, der begge stiller i Ford Fiesta R5, mens Karl Kruuda (foto) og Siim Plangi stiller med dugfriske Peugeot 208 T16. Franske Sebástien Chardonnet stiller også i nyt R5-materiel med en Citroën DS3 R5 i sin ERC-debut.

Dog skal hjemmebanekørerne holde øje med en ældre S2000-maskine, når Esapekki Lappi fra Skoda Motorsport skal forsøge at udbygge sin føring i ERC – særligt da Peugeot-køreren Craig Breen ikke deltager i dette rally. Sepp Wiegand er også til start i Skoda, mens det bliver gensyn med Robert Consani, Jean-Michel Raoux og Jaromir Tarabus. Også den finske tidligere WRC-kører Kristian Sohlberg deltager.

Karl Kruuda får også selskab af sin blot 16-årige lillebror Gustav, der deltager i FWD-klassen med en Ford Fiesta R2.

En tidligere kending i dansk motorsport, Markko Märtin, deltager med sit eget team, MM Motorsport, som teamchef, hvor han indsætter fire biler i rallyet. Fem VM-rallies vandt esteren i sin aktive karriere, der også tog ham forbi danske DTC for Hartmann Honda Racing.

Rallyet starter torsdag aften og slutter lørdag. Du kan som altid følge det via livetiming og radio – find linket her.