Den første danske deltager i 24-timersløbet på Le Mans banede vejen for så mange andre danskere, der siden har deltaget i – og vundet – det legendariske langdistanceløb. Jens Winthers navn sættes dog også i nær forbindelse med en anden bane; Roskilde Ring. Nu er han optaget i Motorsportens hall of fame.

Som teenager så han i 1953 muligheden for at benytte Poul Tholstrups nedlagte grusgrav i hjembyen til at fræse rundt på sin motorcykel, inden Danmarks første asfaltbane blev anlagt der. 30 år senere blev han den første dansker, som stillede til start i det legendariske 24-timersløb på Le Mans.

Vejen fra grusgraven til Le Mans er nogenlunde lige så lang, snoet og knoldet, som de rallyprøver danskeren senere tog kampen op med i rallyløbet Tour d’Europe. Men som så ofte før, så begyndte eventyret med en sund interesse for motorer.

Lyt med på podcasten her, hvor du kan høre om mødet med høns i grusgraven, æselkærre uden lygter på græske grusveje og hvilken udfordring Le Mans var for en flok danskere i 1980erne.

Jens Winther er optaget i Motorsportens hall of fame november 2021. Se alle i Motorsportens hall of fame her.

Vært er Morten Alstrup.