Peugeots klare mål og fokus for 2011-sæsonen er 24 Heures du Mans. En anden-, tredje- og fjerdeplads og klar føring i ILMC er derfor blot en trøst for sportsdirektør Olivier Quesnel.

– Vi kom her for at vinde, og vi er sluttet som toer. Min første følelse var derfor en skuffelse. Men teamet kan være stolt af at have forberedt tre totalt holdbare biler og af at have udført fejlfrit arbejde fra et teknisk synspunkt. Vores kørere blev ved med at pushe, som Simon Pagenaud, der kun var omkring ti sekunder fra den førende med et kvarter tilbage, siger Quesnel i en pressemeddelelse.

Løbet sluttede med et rekordtæt resultat med den vindende Audi R18 blot 13,8 sekunder foran forfølgeren.

– Til dette 24-timers sprint behøvede vi bare en smule mere performance for at det blev et anderledes resultat. Jeg vil gerne gratulere vores rival med deres sejr i dag. Vi kæmpede begge for sejren på en ægte, sportslig manér med en masse gensidig respekt, fortsætter Quesnel.

Peugeot henviser til problemer med performance på de hårdeste dæk som en af årsagerne til Peugeots nederlag, selvom Peugeoterne løbet igennem kunne køre 12 omgange per stint mod Audis 10-11 omgange.

Foto: Peugeot Sport