Det er ingen hemmelighed, at Perfection Racing vil køre internationalt i 2010. Det meldte teamet ud i sommer, inden de havde sikret sig DTC-titlerne for kører og for teams. Et besøg i WTCC på Oschersleben og en ETCC-titel fra sidste år har bekræftet teamet i, at de internationale ambitioner holder ved. 

– Vi smagte på WTCC til den tyske afdeling på Oschersleben i efteråret. Vi kan klare os på det niveau – det er jeg overbevist om. Men det er et meget, meget stort skridt at tage fra en lokal serie som DTC op til WTCC, hvor der skal køres på flere kontinenter. Logistisk og ikke mindst økonomisk er det en opgave af en størrelse, som slet ikke kan sammenlignes med DTC, siger Kent Bo Steffensen til Perfection Racings hjemmeside.

Dog er det ikke nødvendigvis WTCC, der er i fokus længere for de danske mestre. Den nye Scandinavian Touring Car Cup og ETCC i sit nye 2010-format med fire afdelinger er mere realistiske for det danske Chevrolet-team.

– Det europæiske mesterskab, ETCC, som vi har deltaget i tre gange – og som vi vandt i 2008 – vil udvide fra et enkelt løb om året til at være en lille serie på fire afdelinger. Samtidigt har man fra DTC’s side meldt ud, at man i 2010 sammen med svenskerne vil køre en nordisk mesterskabsserie som en overbygning på de to lokale serier. Begge disse to initiativer ser vi som skræddersyede til at fungere som et trin op ad stigen fra et lokalt mesterskab til WTCC, siger Michael Klostermann, der er medejer af Perfection Racing.

Chevrolet Motorsport Danmark, drevet af Perfection Racing, vandt ETCC 2008 og DTC 2009 med Michel Nykjær. Men som nævnt tidligere på Racemag, er der endnu ingen aftale mellem de to parter for næste sæson.

– Flere udenlandske kørere har vist interesse for vores team. Europamesterskabet i 2008, DTC-titlen i år, DTC’s teammesterskab i 2008 og 2009 samt talrige sejre i de seneste tre DTC-sæsoner betyder, at vi er et kendt team blandt kørere, der – som os – kigger udenfor deres nationale mesterskaber. Der er langt ud i den store verden, men vi er på vej, siger Kent Bo Steffensen.

Foto: Thomas Norsted